Görüş Bildir

Gençliğin dirilişi!

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) desteği ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Yeniler ve Beyaz Fikirler Kulübü'nün ev sahipliği ile "Peygamberin şahsında gençliğin heyecanı ve dirilişi" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Gençliğin dirilişi!

DÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Cebeli Nur Cami İmam Hatibi ve Yeniler Fikir Kulübü Başkanı Mustafa Şeker'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Araştırmacı yazar Ramazan Kayan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum'un yeniden dirilişe vesile olmasını temenni ederek dünyayı değiştirme iradesini kaybetmeyen herkesin genç olduğunu söyledi.

BATININ UMUDU İKEN, BATIYA KAÇIRIYORLAR

Hazreti Muhammed'in(S.A.V) hayatından kesitler aktaran Kayan, "Batının umudu olan bu ümmetin evlatları, bugün batıya kaçıyor. Akdeniz ve Ege'de insanlar boğulup kıyıya vuruyor. Ümmet Akdeniz'de boğuluyor. Yeni seferler başlatmalıyız. Ümmetin evlatlarının sığınacağı Mekke ve Medine'yi yeniden biz inşa etmeliyiz. Bizi bekleyen önemli sorumluluklarımız var. Gençliğe ulaşıp bu sorumlulukları anlatmalıyız." dedi.

Bugün insanlığın Hazreti Muhammed'in(S.A.V) savunduğu evrensel İslam kardeşliğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Kayan, "Liberalizm ve modernizm üzerinden gelen bireyselleşme, bencilleşme, insanların birbirine yabancılaşması ve uzaklaşması karşısında Hazreti Peygamber'in insanlığa sunduğu evrensel İslam kardeşliğinin bu çağda ne kadar ihtiyaç ve önem arz ettiğini daha iyi görüyoruz" dedi.

EN BÜYÜK SORUN KARDEŞSİZLİK

Bu çağın en büyük sorunun kardeşsizlik olduğunu ifade eden Kayan, şunları kaydetti:

"Kardeşliğin zıttı kurtlaşmaktır. Her türlü kurtlaşmaya karşı hem Türk kurtlaşmasına hem Kürt kurtlaşmasına karşı çözüm kardeş olmaktır. Bunun da en güzel adresi Peygamberimizdir. Onun özellikle Medine'de sunduğu, evrensel İslam kardeşliğini, bu çağa taşıyabilirsek insanlığın sorunları, sancıları ve yaraları dinecektir. Ateş topuna ve kan gölüne dönen dünya, yaşanılır bir hale gelecek. Güvenliğin, barışın ve özgürlüğün adresi Hazreti Peygamberi merkeze alarak onun etrafında oluşan kardeşliği yeniden inşa etmemiz lazım. Çağın bencilleştirici, yalnızlaştırıcı, ötekileştirici sınırlarını aşmamız gerekiyor. İnsanlığa şunu söylememiz lazım, insan insanın kurdu değil, insan insanın yurdudur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi