Geray'ın ölümüne inceleme başlatıldı

COVİD-19 testi pozitif çıkan 44 yaşındaki Serkan Geray'ın "hastanede yatak olmadığı için evine gönderilince yaşamını yitirdiği" iddiasına inceleme başlatıldı.

Geray'ın ölümüne inceleme başlatıldı

Son günlerde vaka sayısının korkutucu boyuta ulaştığı Diyarbakır'da yaşanan "yatak sıkıntısı" tartışmaları devam ederken, testi pozitif çıkan ve evinde karantinaya alınan 44 yaşındaki Serkan Geray'ın daha sonra yatışı yapılan Özel Hastaneden sevk edildiği Dicle Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. İncelemeyi başlatan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü,olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

MİMAR GERAY'IN ÖLÜMÜ

Edinilen bilgiye göre, Serkan Geray bir süre önce nefes darlığı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu. Geray'ın yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Evinde izolasyon altına alınan Geray, sağlık durumu ağırlaşınca Özel hastaneye kaldırıldı. Üç gün süreyle özel hastanede tedavi altına alınan Geray, Pandemi hastanesi olarak belirlenen Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.  Geray, burada yoğun bakıma alındı. İki gün süreyle yürütülen müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Mimar olan 44 yaşındaki Geray'ın ölümüyle ilgili basına "Hastanede yer olmadığı için evine gönderilen yurttaş koronavirüsten öldü" şeklinde yansıyınca, İl Sağlık Müdürlüğü dün yazılı açıklamada bulundu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEMESİ

Açıklamada, hayatını kaybeden kişinin 3 Ağustos'ta kentteki özel bir hastaneye başvurduğu ve burada hastaya Kovid-19 PCR testi yapıldığı belirtildi. Açıklamada, test sonucu negatif çıkmasına rağmen semptomları olmasından dolayı hastaya protokole göre tedaviye başlandığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

YOĞUN BAKIMDA HASTA KAYBEDİLDİ

"Haberlerde iddia edildiği gibi hasta, yatak sıkıntısından değil yatış endikasyonu olmamasından dolayı gerekli tedavisine başlanarak evde karantinaya alınmıştır. Sonrasında hastada nefes darlığı şikayeti gelişmesi üzerine, hasta 11 Ağustos tarihinde tekrar aynı özel hastaneye başvurmuş ve yatış işlemi yapılmıştır. Durumunun kötüleşmesi üzerine Dicle Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edilen hastamız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 15 Ağustos'ta tarihinde hayatını kaybetmiştir." Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğünce olayla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz