Görüş Bildir

Gereken Cevabı Sandıkta Verdik

3 kişinin yaşamını yitirdiği, 16'sı ağır 402 kişinin yaralandığı Diyarbakır'daki bombalı saldırıda yaralanan ve dün sandık başına giderek oy kullanan yurttaşlar, HDP'nin yüzde 78 gibi rekor bir oy oranıyla 10 vekili aldığı Diyarbakır'daki sonuçlar için "Gereken cevap sandıkta verildi" dedi. Ameliyattan hemen sonra "HDP'nin barajı geçtiği" haberini aldığını belirten 19 yaşındaki yaralı Gülbin Şanlı, "Bu haberle bütün ağrılarımı unuttum" diye konuştu.

Gereken Cevabı Sandıkta Verdik

HDP'nin 5 Haziran'daki mitingine düzenlenen bombalı saldırılarda yaralanan ve yaralı halde sandık başına giderek oy kullanan vatandaşlar seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bombanın patladığı yerin hemen yanında bulunan ve ölümden dönen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ortopedi servisinde tedavi gören 19 yaşındaki Gülbin Şanlı, "Dün ameliyattaydım. Ameliyat bittiği gibi güzel haber aldım. İnanın bu haberi aldıktan sonra bütün yaralarımı, ağrılarımı unuttum. Çok mutluyum" dedi. Yaşanan saldırının barışa vesile olmasını dileyen Şanlı, "Artık dışarıya korkuyla çıkmayacağımız, özgürlük dolu yarınların gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

'Gereken cevap sandıkta verildi'

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi beyin cerrahi bölümünde tedavi altına alınan Mustafa Yıldız, saldırıyı HDP'nin barajı aşmasından korkanların gerçekleştirdiğini söyledi. Yıldız, "HDP'nin barajı aşacağını bildikleri için seçimleri iptal edebilmek ya da erteleyebilmek için böyle bir saldırı gerçekleştirdiler. Diyadin'de, Erzurum'da yaşananlar da bu amaçla gerçekleştirildi" şeklinde konuştu. Halkların kardeşliğini inşa edilmesine katkı sunabilmek için oy vermeye gittiğini ve seçim sonuçlarını kaldığı hastaneden takip ettiğini söyleyen Yıldız, "Diyarbakır halkı saldırıyı gerçekleştirenlere gereken cevabı sandıkta verdi. Halkların kardeşliğini de kuracağız" dedi.

'Barajların yıkılması için oy kullandım'

Yaşanan saldırıda 2 bacağını kırılan ve önümüzdeki günlerde ameliyat edilmesi beklenen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ortopedi servisinde tedavi edilen Sabahattin Bekçi, "Barajı aşacağımızı önceden de söylüyordum. Önder Apo'nun özgürleşmesinin önünde bulunan barajları yıkmak için benim de bir katkım olsun dedim ve oyumu kullandım" dedi. Halkın hiçbir menfaat beklemeden HDP'ye oy verdiğini ve halkın beklentilerinin HDP sayesinde hayat bulacağını söyleyen Bekçi, şöyle dedi: "Bugüne kadar bizleri oyaladılar. Ama verdiğimiz bu oylarla sesimiz tüm dünyada yankılandı ve halkların talepleri karşısında artık hiç kimse duramayacak."

'Baraj aşıldığı için çok mutluyum'

Aynı hastanenin ortopedi bölümünde kalan, bir oğlu faili meçhule kurban giden ve adalet arayışını sürdüren 83 yaşındaki Meryem Günden, "Barışı getireceğine inandığım için HDP mitingine katıldım ve orada yaralandım. HDP barajı aştığı için çok mutluyum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi