Gezer’e tutuklama

Sur Belediye Başkanının makamına geçtiği sırada DEM Partililerden Gezer’in Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asılı resimlerine yönelik hakaretler içeren sözlerinden dolayı tutuklandı.

Gezer’e tutuklama

Sur Belediyesi Başkanı mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti üyesi olan ve engelli olduğu iddia edilen Uğur Gezer’in, makam odasında bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları işaret ederek hakaret içeren sözlerinin kameralara yansıyıp, medyada yer alması üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, gözaltına alınan Gezer tutuklanarak cezaevine konuldu.  Sur Belediyesi ve DEM Parti açıklamada bulunarak, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” iddiasında bulunuldu.

MAKAM ODASINDA HAKARET

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçe Belediye Başkanlığını kazanan Adnan Orhan ile Eş Başkan Fatma Önkol’ün belediyedeki makam odasına çıktıkları sırada, parti üyesi olduğu iddia edilen Uğur Gezer adlı kişi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını göstererek hakaret etmesiyle ilgili video, geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşıma girdi. Olayla ilgili re’sen soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine Uğur Gezer isimli şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili mülkiye müfettişleri görevlendirdi.

BAŞKANLAR KONUŞTU

Gelişmeler üzerine Sur Belediye Eş Başkanı Adnan Örhan, mazbatalarını aldıktan sonra Eş Başkan Fatma Önkol ile belediyedeki makam odasına çıktıklarını ve tebrikleri kabul ettiklerini aktardı. Örhan, o esnada tanımadıklarını iddia ettiği bir kişinin makam odasında Mustafa Kemal Atatürk ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları ile ilgili hakaret içeren sözler söylediğini ifade etti.

Önkol’un, bu kişinin fotoğraflar ile ilgili sözleri üzerine müdahale ettiğini öne süren Örhan, “Bizimle alakası olmayan, tanımadığımız ve bugün gözaltına alınan kişi ile ilgili İçişleri Bakanlığı müfettiş gönderme kararı almış” dedi. Olayın kendilerine mal edilmeye çalışıldığını söyleyen Örhan, şöyle devam etti:

“Bunu belediyeye mal edip müfettiş gönderme kararı aldılar. Bugün gözaltına alınan şahıs ile gerçekler ortaya çıktı. Zaten her şey kameraların önünde gerçekleşiyor. Bizimle alakası yok ama biz müfettişlerin gelmesini istiyoruz. Bugüne kadar kayyum dönemlerinde yapılan ve tespit ettiğimiz yolsuzlukları ve usulsüzlükleri müfettişleri aktarma fırsatımız olacak. Biz çağırsak gelmezlerdi, gelmişken biz de onlara anlatacağız.”

GEZER TUTUKLANDI

Bu arada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verilmiştir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz