'Gezginci Ruh' Konferansı

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gezgin Gençler Kulübü öğrencileri tarafından 'Yunus Emre’de gezginci ruh' adlı konferansı düzenlendi.

'Gezginci Ruh' Konferansı

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Görsel İşitsel Medya Teknikleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Akkılıç’ın teşekkür konuşmasıyla başlayan konferans Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ney-gitar dinletisiyle devam etti.

GEZGİNCİ RUH                                                                 

Konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Abdüsselam Semre, gençlere Kur'an-ı Kerim7den uzak yaşayan bir neslin peygamberin getirdiklerinden istifade edemeyeceklerini söyledi. İnsanların gittiği her yerde değişik insanlardan çok farklı anlayışlarla karşılaştığını belirten Semre, İslam’ın okuma yazmaya çok değer verdiğini belirtti. Semre, "Bir hadisi şerifte seyahat ediniz sıhhat bulunuz buyrulmaktadır. Burada seyahat etmek sadece kesife dayalı gezmek değil latif dünyalarda da gezmektir. Kişinin bu gezginci ruhu bulabilmesi için bir nefes ile kendi kalbinde tevhit çocuğunu bulması gerekir. Bu gezginci ruhu yani tevhit çocuğu denilen manalar çocuğunu bulabilen insanlar seyahat ederler. Bu seyahat miraç demektir" dedi.

Semre, o devirde çok zorluklar olmasına rağmen, derviş Yunus’un 'Gezdim Rum ile Şam’ı, çok aradım bulamadım şöyle garip bencileyin' demesinde Rum, Şam ve hatta yukarı illeri gezmesinin bu gezginci ruh sayesinde olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Dicle Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölüm Başkanı Kemal Akkılıç tarafından Abdüsselam Serme’ye teşekkür plaketi verildi. Konferans çıkışında öğrencilere Semre’nin kitaplarından dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz