GGC'de seçim heyecanı

Merkezi Diyarbakır'da bulunana Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) olağan üstü genel kongresi yapıldı. 2 liste halinde gidilen ve 121 oyun geçerli sayıldığı seçimlerde Habertürk Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Veysi İpek başkanlığa seçildi.

GGC'de seçim heyecanı

GGC 28 Nisan'da yapılan olağan genel kurulu sonrası yaşanan istifaların ve bazı üyelerin olağan üstü kongre için imza toplamasının ardından, bölgede görev yapan gazeteciler bir kez daha sandık başına gitti. Cemiyetin sosyal tesislerinde yapılan kongreye gazeteciler yüksek katılım gösterdi.

GGC'DEKİ SEÇİM

Diyarbakır'ın yanı sıra Batman, Mardin, Elazığ, Siirt ve Şanlıurfa illerinde görev yapan 123 gazetecinin katıldığı kongrede faaliyet raporu ve konuşmaların ardından seçimle gidildi. 2 liste halinde gidilen seçimlerde Mehmet Veysi İpek'in liste başı olduğu yönetim kurulu listesi 78 oy alırken, Eyüp Kaçar'ın listesi 43 oy aldı. 2 oyun divan tarafından geçersiz sayıldığı seçimde Mehmet Veysi İpek'in listesi kazandı. İpek seçim sonrası üyelere teşekkür ederken, rakibi Kaçar ile tokalaşarak birlikte çalışacakları mesajını verdi.

İŞTE YÖNETİM KURULU

GGC yeni yönetim kurulu asil üyeliğine Mehmet Veysi İpek, İbrahim Halil Yakut, Mücahit Ceylan, Abdulkadir Konuksever, Fahrettin Kanat, Aytaç Akhan ve Muhittin Talay, yönetim kurulu yedek listesine, Aydın Yorat, Ümit Özdal, İlyas Akengin, Mesut Figançiçek, Engin Dalgıç, Ahmet Kurt ve Mehmet İlhami Ünal, denetim kurulu asil üyeliğine Bülent Boztepe, Mehmet Çakan, Remzi Burulday, denetim kurulu yedek listesine ise Mehmet Faruk Yüce, Kerem Doğan ve Ali Vuranel seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz