Görüş Bildir

Gıda alarmı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan, depolayan işyerlerini her gün kontrol ediyor. Ekipler, son kullanma tarihleri geçen toplam 5 bin 406 adet ürünü toplayarak bertaraf etti.

Gıda alarmı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda ürünleri üreten, satan, işleyen, depolayan işyerlerini denetlemeye devam ediyor. 2 ayrı denetim ekibi, her gün gıda ile ilgili iş yapan iş yerlerini hijyenik, fiziki ve teknik koşulları bakımından denetime tabi tutuyor.

HALK SAĞLIĞI İÇİN

Denetimler sırasında halk sağlığına uygun olmayan gıdaları da toplayan ekipler, bu gıdaları Karacadağ Katı Atık Bertaraf Sahası'nda bertaraf ediyor. Ekipler, dünkü denetimde son kullanma tarihleri geçen toplam 5 bin 406 adet ürünü toplayarak Karacadağ Katı Atık Bertaraf Sahası'nda bertaraf etti.

Denetimden sorumlu Gıda Mühendisi Ahmet Çılgın, gıda maddelerini üretilen ve satılan yerlerde denetimleri her gün düzenli olarak yaptıklarını belirterek, halkın sağlığı için ekiplerinin kontrol ve denetimlerini daha da sıklaştıracağını söyledi. Çılgın, yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesi tespit edilen iş yerleri hakkında yasal işlem yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi