Gökçek’in İftirası

SÖZ TV Yönetimi, Melih Gökçek'in sosyal paylaşım sitesindeki "iftira" içerikli mesajına ilişkin açıklama yaptı.

Gökçek’in İftirası

Açıklamada, Gökçek'in mesajının maksatlı bir iftira olduğu ifade edilerek, "Kuruluşumuzun yer almadığı ve yayın taahhüdünde bulunmadığı, Gökçek ve ekibiyle herhangi bir teması bulunmamasına rağmen programa katılan altı televizyon kanalı içerisinde SÖZ TV'nin gösterilmesi, itham edilmesi tamamen iftiradan ibarettir. Ve kendilerini bu iftiradan dolayı da kınıyoruz" denildi.

Bölgenin köklü ve ilkeli yayın kuruluşlarından SÖZ TV, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in sosyal paylaşım sitesinde yayımlanan iftira içerikli mesajına ilişkin kınama yayınladı.

SÖZ TV Yönetiminden yapılan açıklamada, Gökçek'in yerel televizyonların şahsında tüm Diyarbakır halkını hedef alarak, Türkiye kamuoyunu yanlış yönlendirmek maksadıyla, kirli bir iftirada bulunduğunu bildirdi.

SÖZ TV'DEN AÇIKLAMA

Açıklamada şöyle denildi;

"Melih Gökçek’in 12 Mayıs tarihinde Twitter hesabından yerel televizyonların şahsında tüm Diyarbakır halkını hedef alarak, Türkiye kamuoyunu yanlış yönlere yönlendirmek maksadıyla kirli bir iftira kampanyası yapmıştır. Öylesine bir iftira ki hem de kuyruklu ve boynuzlu bir iftiradır.

İktidarın hoşuna gitsin diye kendini bir yerlere getirmek için, 30 seneden beri Ankara’yı yiyor bitiremiyor. Buna rağmen, gözü doymamış bir yerlere gelmek için, bir şeyler yapma peşindedir.

Biz SÖZ TV olarak onun tertiplediği Televizyon programında yoktuk. Hiçbir temsilcimiz oraya gönderilmedi. Gönderilmediği halde bizim de temsilcimiz varmış gibi diğer altı televizyon kanalının içine bizi de eklemesi manidardır ve iftiradan öteye, sinsice bir kumpastır.

İFTİRA VE SİNSİCE KUMPAS

Yıllardan beri Ankara gibi, Başkentin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı gibi şerefli bir makamda oturan bir şahsiyet olması hesabıyla; sergilediği tavır kabul edilemezdir.

İnsan bazen hayal peşine düşer de böylesine kokuşmuş bir yalan çukuruna kendini düşürmemesi lazım. Biz buna kuyruklu yalan çukuru diyoruz.

Ve kendisine hodri meydan diyoruz.

SÖZ TV’nin herhangi bir temsilcisi veya SÖZ TV adına konuşabilen birinin kendisinin organize ettiği programda bulunduğunu, katıldığını ve kendisiyle görüşme yaptığını ispat etmeye davet ediyoruz.

İSPATA DAVET EDİYOUZ

Eğer ispat ederse, dünya kamuoyu önünde onu tebrik eder, özür dileriz. Aksi halde tüm dünya kamuoyuna müfteri, yalancı sahtekâr olarak ilan ediyoruz. Gökçek açık ve aleni bir şekilde iftirada bulunmuştur.

21 yıldan bu yana ilkeli yayınlarıyla halkın teveccühüne mazhar olan SÖZ TV, bugüne kadar birçok kez saldırı ve iftiraya uğramasına rağmen, hiçbir örgüte, güce ve yapıya boyun eğmediği gibi; hep dik durmuştur.

Ne Gökçek gibi iftira atanlardan, ne de onun bahsettiği yapılara karşı SÖZ TV sinmiştir, talimat almıştır, onların paralelinde yayıncılık yapmıştır?

Kendisini bir kez daha müfteri ilan ettiğimiz gibi; Diyarbakır halkıyla PKK’yı birbirine özdeştirerek, devletin önemli makamlarına hoş görünmenin ucuz bir siyasetini icra ettiğini düşünüyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz