Görme engellilere akıllı telefon

Bingöl'de Altı Nokta Körler Derneği tarafından görme engellilere yönelik yapılan 'Engelsiz Telefon' projesi ile 20 görme engelliye akıllı telefon dağıtıldı.

Görme engellilere akıllı telefon

Altı Nokta Körler Derneği ile Dünya Göz Vakfı tarafından yürütülen 'Engelsiz Telefon' projesi kapsamında 20 görme engelliye akıllı telefon dağıtımı nedeniyle Halk eğitim Merkezi'nde tören düzenleni. Törene Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, dernek üyeleri ve görme engelliler katıldı. Cihazların renk, yazı okuma ve sese dönüştürme, sesli komut sistemi ile çalışma özellikleriyle görme engellilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdığını ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata şöyle dedi:

AKILLI TELEFON DAĞITILDI

"Görme engellilerin erişilebirliğini arttırmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Telefonumuz görme engelliler için özel olarak tasarlanan bir telefon. Telefonumuz, onların günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Tamamen sesli komutlarla çalışan bir telefondur. Tuşlu ve dokunmatik özelliği mevcuttur. Kitap okuma özelliği var. Öğrencilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında verimlilik sağlıyor. Renk bulma özelliği ile engellilerimizin kıyafetlerini seçmesinde yardımcı oluyor. Sesli komutlarla yönlendirmeler yapıyor. Kişinin hangi menüyü nasıl kullanacağını söylüyor. Sesli durak özelliği ile engellilerimizin gideceği yerlere kolay bir şekilde gitmesi için yardımcı oluyor. İlk etapta 20 engelli öğrenci kardeşimize verdik. Proje ile daha çok engelliye ulaştıracağız. Her telefonun piyasa değeri 2 bin 400 liradır. İnanıyoruz ki, bu telefonla engelleri aşma noktasında daha verimli bir hayat sürecekler."

Kaynak: Diyarbakır Söz