Görüşe gitti soyuldu!

Diyarbakır’da kardeşini cezaevinde ziyarete giden şahıs, emanet kutusuna bıraktığı değerli eşyalarını dönüşte yerinde bulamayınca, soyulduğunu anlatı.

Görüşe gitti soyuldu!

Diyarbakır’da D Tipi cezaevinde tutuklu bulunan kardeşini ziyarete giden Mehmet Fatih Yünten, emanet kutusuna bıraktığı cep telefonu ile parasının çalındığını iddia etti. Yünten polise şikayette bulunurken, kameraların ve gardiyan ile güvenlik güçlerinin bulunduğu ortamda, görüşe gelenlerin soyulmasının manidar olduğunu söyledi.

GÖRÜŞE GİTTİ SOYULDU

Dün öğlen saat 13.45’te Diyarbakır T2 kapalı Cezaevi Kurum Müdürlüğünde, hükümlü kardeşi Ferit Yüntem’in açık görüşüne giden Mehmet Fatih Yüntem, kampüs içerisindeki D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ziyaretçi kabul bölümündeki 350 numaralı emanet kutusuna iki adet cep telefonu, bin lira nakit parasını bırakıp, kilitledi.

Kardeşi için beraberinde getirdiği eşyaları gardiyanlara teslim edip, açık görüşünü gerçekleştiren Yüntem saat 14.15’te, Emanet kutularının bulunduğu bölüme geçerek, eşyalarını almak istedi. Yüntem 350 nuramalı kutunun kapısının açık olduğunu ve iki cep telefonu, bin lira panik para ile kimliğinin yerinde olmadığını gördü.

TELEFON VE NAKİT PARA

Neye uğradığını şaşıran Yüntem kısa süre sonra eşyalarının çalındığının ortaya çıkması üzerine, Huzur Polis Merkezi Amirliğine giderek, şikayette bulundu. Yüntem, onlarca güvenlik kameralarının bulunduğu, gardiyan ile güvenlik güçlerinin yer aldığı cezaevi girişindemi ziyaretçilerin emanetlerinin bıraktığı kutuların hırsızlar tarafından açılıp, insanların eşyalarının çalınmasının, kabul edilir olmadığını belirterek, güvenlik zafiyetine dikkat çekti.

Şikayetçi ve davacı olan Yüntem, çalınan eşyalarının bulunmasını isterken, görüştüğü kişilerin benzer bir çok hırsızlık olayının, yaşandığını söylediklerini, söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler