Görüş Bildir

Göstericilerden biri öldü

Sento Caddesi üzerinde çıkan olaylar sırasında başına kurşun isabet eden Mahmut Bulak, ağır yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Bulak, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Göstericilerden biri öldü

SES ÇIKARMA EYLEMİ

Öte yandan, Silvan'da önceki gece ve dün olaylar yayandı.

Önceki gece Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 'Ses çıkarma eylemi' yapıldı. Bağlar Mahallesi Eğitim Caddesi'ndeki eylem esnasında havai fişekler atılıldı ve silah sesleri duyuldu. Bu sırada Eğitim Caddesi üzerinde kuaför Muhammed Turunç, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla yaralandı. Silah seslerinin ardından güvenlik güçleri Eğitim Caddesi üzerinde bulunan Kaniya Navin Parkı önünde toplandı. Çevrede bulunanlar polis ekiplerinin yerde bulunan yaralı bir kişiyi araca bindirerek hastaneye götürdüğünü belirtti. Yaralı Muhammed Turunç, Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ardından Diyarbakır'a sevk edildi.

DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPILINCA

Buarada, öğlen saatlerinde HDP ve DBP'liler Silvan'da HDP ilçe binası önünde bir araya geldikten sonra el ele tutuşup insan zinciri oluşturarak yürüyüşe geçti. Polis ekipleri Karabehlülbey Caddesi Otogar önünde durdurdukları grubun yürüyüşünün yasaya aykırı olduğunu bildirdi. Grupta bulunanlar polis ekipleri ile görüştü. Görüşme ardından kaldırımda yürüyüşe devam eden gruba Karabehlülbey Camii önünde polis ekipleri basınçlı su sıkarak müdahale etti. Müdahale sonrası HDP ve DBP'liler polis ekiplerine tepki gösterdi. Daha sonra tekrar Silvan Belediyesi önünde bir araya gelen grup burada alkış ve zılgıtlar çektikten sonra  dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi