Güneydoğu'da Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Güneydoğu'da Cumhuriyet coşkusu


Diyarbakır'da valilik önünde düzenlenen tören, Vali Ali İhsan Su'nun valilik makamında tebrik kabullerinin ardından vatandaşları selamlaması ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Etkinlikler halen kentin farklı noktalarında sürüyor. 


Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor ekibi halk oyunları oynadı. Çeşitli yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi.


Burada konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında yüce milletin zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı'nın cumhuriyet ile taçlandığı gün olduğunu söyledi.

Vali Su,

"Bir asır önce olduğu gibi bugün de şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla bizler de birlik ve beraberlik içinde ülkemizi Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışır bir vaziyette Türkiye Yüzyılı vizyonuyla sanayiden ticarete, sanattan spora, tarımdan hayvancılığa her alanda geliştirmek ve kalkındırmak için tüm gücümüzü seferber edeceğiz"

dedi.


Törene; Vali Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, komutanlar, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber merkezi
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler