Güneydoğu'da İran rüzgarı için hazırlıklar

Yeni çalışmalarla turizm pazarında önemli bir noktada yer almak için TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin ülke turizmini canlandırmayı ve acentelere yeni pazarlar oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Güneydoğu'da İran rüzgarı için hazırlıklar

Şahin, gelecek dönemde acentelere yönelik bilgilendirici geziler yapmaya devam edeceklerini belirterek, Sivas, Diyarbakır ve çevresine acenteler için gezi düzenleyecekleri bilgisini verdi.

Yurt dışından Ankara'ya gelen yabancı turistlere yönelik de çalışmalar yapmak istediklerini vurgulayan Şahin.

"İran ile görüşmemiz var. Ankara, İran pazarı için kıymetli bir yer, ciddi bir trafik var. ABD vize başvurusu için Türkiye'ye gelen çok fazla İranlı bulunuyor. Onlarla ikili ilişki başlatmak için çalışıyoruz. İran'dan gelen yolcuların Ankara'da ağırlanması içinde görüşmeler yapıyoruz. İranlılar Ankara'ya ziyarette ikinci sırada. Geliş amaçları da Türkiye'deki ABD Konsolosluğundan vize almak. Vize başvurusu bir günde sonuçlanmadığı için birkaç gün Ankara'da kalıyorlar. Kaldıkları sürede onlara Ankara ve çevresini tanıtacak, gezdirecek programlar yapmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ülke turizmini canlandırmayı ve acentelerimize yeni pazarlar oluşturmayı hedefliyoruz."

şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler