Güneydoğu'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), bu hafta küçük seyircileri için "Kurnaz Avukat" ile "Oz Büyücüsü" Oyunlarını sahneleyecek.

Güneydoğu'da Kültür Sanat

DDT ilgiyle izlenen, Fügen Sipahi'nin çevirip uyarladığı, Orkun Gülşen'in yönettiği "Kurnaz Avukat" Oyununu bu hafta da küçük seyircileriyle yeniden buluşturacak.

Oyun, 26 ve 27 Nisan'da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde sergilenecek.

Cumartesi ve Pazar günü ise Özlem Saraç'ın Frank Baum'dan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü'ye, şarkı sözleri ise müzikalin yönetmeni Metin Arslan'a ait "Oz Büyücüsü" adlı çocuk Oyunuyla, bir kez daha miniklerin kalplerini fethedecek.

Tiyatro oyunu

Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçer'e ait müzikalde, Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu başrollerini paylaşıyor.

Pop-Rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsü'ne ulaşması anlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nce geçen hafta düzenlenen tiyatro festivali devam ediyor. İstanbul, Ankara, Süleymaniye ve Duhok gibi kentlerden toplam 16 tiyatro topluluğu, Oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

DSM ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle açılan Remzi Raşa'nın "Yalnızlığı Seçmek" Bir Retrospektif: 1946-2006" sergisi ise Sümerpark Sanat Galerisi'nde devam ediyor. Raşa'nın 50 eserinin izlenime sunulduğu sergi, 6 Mayıs'a kadar görülebilir.

-Mardin-

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği "Seyreyle Ara Güler Mardin'de" fotoğraf sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı sergi, "Tanımak ve Anlamak" ile "Yüz Yüze" başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle vatandaşların ziyaretlerine açık olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler