Güneydoğu'da sıcaklıklar azalıyor

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te hava sıcaklığının bu hafta düşmesi bekleniyor.

Güneydoğu'da sıcaklıklar azalıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcak havanın bu hafta etkisini kaybetmesi bekleniyor.

AA muhabirinin meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gaziantep'te geçen hafta 39 derece olan hava sıcaklığı yarın 34 dereceye kadar düşecek. Hava sıcaklıklarının hafta boyunca gündüz 35 derece civarında olması beklenen kentte gece ise en düşük sıcaklığın 22 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgenin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da ise ortalama 3 derecelik düşüşe rağmen sıcak hava bunaltmaya devam ediyor. Bu hafta gündüz en düşük sıcaklığın 38 derece olması beklenen kentte, gece saatlerinde ise en düşük sıcaklığın 23 derece olacağı tahmin ediliyor.

Hafta boyunca sıcak havanın etkili olacağı Adıyaman'da da termometreler 40 dereceye kadar çıkacak. Rüzgarın saatte 11-16 kilometre olarak hafif şekilde etkili olacağı kentte en düşük sıcaklığın gece saatlerinde 23 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kilis'te de en düşük hava sıcaklığının 22 derece olması beklenirken, 19 Ağustos Cuma günü ise sıcaklık 38 dereceyi bulacak.

Meteoroloji yetkilileri, hafta içerisinde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının 19 Ağustos Cuma gününden itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz