Görüş Bildir

Güneydoğu'dan Seçim manzaraları

Seçim merkezlerinde, kimi seçmen at sırtında, kimi sedyede, kimi de yürüme zorluğu çeken babasını sırtında taşıyarak sandık başına geldi.

Güneydoğu'dan Seçim manzaraları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına giden seçmenlerin oy kullanma işlemi sırasında renkli görüntüler yaşandı.

Seçim merkezlerine kimi seçmen sedyede, kimi at sırtında kimi de yürüme zorluğu çeken babasını sırtında taşıyarak, geldi.

- Diyarbakır

Diyarbakır'da yatağa bağımlı veya yürüme güçlüğü çeken hastalar sağlık ekiplerinin refakatinde oy verme işlemini gerçekleştirdi.

Diyarbakır Valiliği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki Evde Sağlık Hizmeti Koordinasyon Merkezi'nce oy kullanmak istediğini belirten evde bakım hizmeti alan seçmenler için çalışma yapıldı.

Evde sağlık hizmeti ve 112 Acil Komuta Merkezi ekiplerince hastalar ambulansla evlerinden alınarak, oy kullanacakları okullara ulaştırıldı. Hastalar burada da sedye veya tekerlekli sandalye ile sandıkların bulunduğu sınıflara taşındı.

Yürüme güçlü yaşayan Hatice Sönmez (73) de evde sağlık hizmeti ekiplerinin desteğiyle evinden alınarak oy kullanacağı sandığın bulunduğu İstiklal İlkokuluna götürüldü.

Burada oyunu kullanan Yılmaz, seçimin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

- Batman

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Ulaş köyünde de yürüme sıkıntısı yaşayan 70 yaşındaki Hüseyin Kaya, at sırtında geldiği seçim merkezinde, vatandaşların ve sandık görevlilerinin yardımıyla oy kullandı.

Petrolkent mahallesinde de yatalak hasta 105 yaşındaki Adla Taş, ambulansla getirildiği seçim merkezinde oy verdi.

Taş'ın torununun torunu Rıdvan Taş, "Demokrasiye inanıyoruz. O yüzden 7’den 70’e sandık başına geldik" dedi.

İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, engelli ve evde bakım hizmeti gören vatandaşlar için İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde iki ekip kurduklarını kaydetti.

Bodakçi, sandığa gidemeyen vatandaşların oyunu kullanabilmesi için kendilerini arayan vatandaşları ambulanslarla sandık başına taşıdıklarını bildirdi.

Ayrıca 95 yaşındaki Besi Işık ve 65 yaşındaki böbrek hastası Arif Solmaz da ambulansla getirildikleri merkezlerde oy kullandı.

Bu arada Batman'da nüfus cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti numarası ve fotoğrafı bulunmayan seçmenlerin, kimliklerini yenilemek için başvurduğu nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, yenilenen nüfus cüzdanlarıyla oyunu kullandı.

- Sedye ile 3 kat taşındı

Batman'ın Bıçakçı köyünde asansör boşluğuna düşerek kalçasını kıran Bıçakçıspor Kulübü Başkanı Mehmet Salih Kerem, oy kullanmak için ambulansla Batman Endüstri Meslek Lisesi'ne getirildi.

Seçim Kurulu görevlilerinin sandığı aşağı indirmeyeceklerini beyan etmesi üzerine Kerem, sağlık görevlilerinin yardımıyla sedye ile 3 kat taşındı.

Sedyede oyunu kullanan Kerem, seçim görevlilerine de tepki gösterdi.

- Bingöl

Bingöl'de evde sağlık hizmeti alan ve sandık başına gidemeyecek kadar rahatsız olan seçmenler, ambulansla oy kullanmaya götürüldü.

Bingöl 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri Yeni Mahalle'de ikamet eden 93 yaşındaki yatalak ve görme engelli Hüseyin Alakuştekin'i evinden alarak oy kullanacağı Murat İlkokulu'na getirdi. Burada akrabasının yardımıyla 1156 numaralı sandıkta oy kullandırılan Alakuştekin, tekrar ambulansla evine bırakıldı.

- Mardin

Mardin'in Derik ilçesinde engelli vatandaşlar, yürüme rampası olmayan okullarda görevlilerin yardımıyla oyunu kullandı.

İlçede ayrıca kahvehanelerin İlçe Seçim Kurulu kararıyla oy kullanma işlemi sona erene kadar kapatıldığı bildirildi.

- Siirt

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar da yakınlarının yardımıyla Yeni Mahalle'deki evinden oy kullanmak için Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'na geldi.

Bedensel engelli Amcalar, oy kullanmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

- Şırnak

Şırnak Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'nde tedavi gören Rahim Uğur (75), hastaneden aldığı izin ve yakınlarının desteğiyle Mehmetçik İlkokulunda oyunu kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi