Güzeloğlu'dan mesaj

Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolaysıyla mesaj yayımladı.

Güzeloğlu'dan mesaj

Vali Güzeloğlu, mesajında büyük zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın büyük onuru ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin, Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi sonucunda işgal kuvvetlerinin vatan topraklarından kalıcı olarak atıldığını ve bağımsızlığın bu zaferle maçlandığını ifade eden Vali Güzeloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi.

BÜYÜK TAARUZUN SONUCU

"Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.

30 Ağustos, Türk Milleti için onur ve gurur günüdür. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle kapılarını araladığımız Anadolu yurdunun, ebediyete kadar bizlere vatan olacağını 30 Ağustos Zaferi bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu zafer tarih boyunca Ağustos ayında kazandığımız ihtişamlı zaferlerin son halkasıdır.

TÜM İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN

Bugün bizlere düşen ise, bütün imkânsızlıklar ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurulan Cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.*

Kaynak: Diyarbakır Söz