Haber Sen Diyarbakır Şubesi’nden ‘soruşturmalara’ tepki

Haber Sen Diyarbakır Şubesi, üye ve yöneticilerine açılan hukuksuz soruşturmalara tepki göstererek, hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Haber Sen Diyarbakır Şubesi’nden ‘soruşturmalara’ tepki

DİYARBAKIR-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Diyarbakır Şubesi, hukuksuz soruşturma ve baskılara dair Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Baş Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Hukuksuz soruşturma ve baskılarınız bizi yıldıramaz ” pankartı açıldı. 

Açıklamada konuşan Haber-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Uluğ, “Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü bünyesinde çalışan kamu emekçilerinin iş yerlerinde yaşadıkları sorunlar içinden çıkılamaz bir hal almış, Posta Dağıtım ve Merkez Müdürlükleri personel yetersizliği nedeniyle çalışamaz duruma gelmiştir” diye aktardı.

Posta dağıtan 10’un üzerinde kişiye soruşturma başlatıldığını dile getiren Uluğ, “Bu aralar adı sıkça karşımıza çıkan ve İstanbul’da bulunan müfettiş Fırat Bayrak tarafından açılan bu soruşturmalar hukuksuz olmakla birlikte gayri ahlakidir” dedi. 

'SORUŞTURMA AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?' 

Uluğ, PTT yönetimine yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Kendi yandaşlarını merkeze çekerek, boşalan yerlere geçici görevlendirmeyle personel gönderenlere, harcırah ödeyerek kurumu zarara uğratanlara, hak etmediği halde geçici görev yolluğu ve mesai ücreti alanlara, dağıtım personellerinin servis ile cihetlere taşınması gerekirken ve parası kurum tarafından ödenmişken, ortada olmayan servislere ve bunun sorumlularına soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?” 

'MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ' 

Aralık 2022’de PTT Başmüdürü Rıdvan Acar ile yaptıkları görüşmeden 6 ay sonra Merkez Mali Sekreterleri ve tüm şube yöneticilerine soruşturma açıldığını dile getiren Uluğ, “PTT başmüdürünün, daha önce çalıştığı yerlerde yandaş sendika adına hareket ettiği, burada da bu yönde eğilimler gösterdiği sendikamız tarafından bilinen bir durumdur. Dolayısıyla başmüdürün buraya geliş amacı, bu halka hizmet etmekten çok, sendikamızın buradaki varlığını bitirme amacı taşımaktadır. Düzmece tutanaklarla, kanunsuz soruşturmalara imza atanlar ile de hukuk önünde hesaplaşacağız. Dün nasıl mücadele ettiysek bugün de, yarın da mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz