Habur'da suikast silahları

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur sınır kapısında yapılan operasyonlarda, 4'ü suikast silahı olmak üzere kaçak 12 tabanca ve bunlara ait şarjör ele geçirildi.

Habur'da suikast silahları

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur sınır kapısında yapılan operasyonlarda, 4'ü suikast silahı olmak üzere kaçak 12 tabanca ve bunlara ait şarjör ele geçirildi. Kaçakçılık olayı ile ilgili bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Irak'tan Türkiye'ye giriş yapılan Ş.T yönetimindeki kamyonetin X-Ray cihazına gönderildiği belirtildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Araç X-Ray cihazı sırasında bekleyen TIR araçlarının arka kısmına çektiği ve aracından eşya çıkardığının görülmesi üzerine, Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatıldı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

 Operasyon neticesinde araçta X-Ray kontrolünden kaçırılmaya çalışılan torba içerisinde 4 adet Glock, 4 adet HS-9, 1 adet CZ999 SCORPION, 1 adet LLAMA, 1 adet VZOR ve 1 CAL 7.65 MM. MD.74 marka olmak üzere toplam 12 tabanca ve bu tabancalara ait 19 boş şarjör ele geçirildi."

Öte yandan, kaçakçılık olayı ile ilgili mahkemeye çıkarılan araç sürücüsü Ş.T'in cezaevine gönderildiği belirtildi.  

Kaynak: Diyarbakır Söz