Hafriyatta insan kemikleri

Dicle nehri kıyısına dökülen hafriyatta insan kemikleri çıktı.

Hafriyatta insan kemikleri

 Diyarbakır'da Dicle Nehri kenarına dökülen hafriyat içinde insana ait çok sayıda kemik parçası çıktı. Olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgede güvenlik şeridi çekerek, inceleme başlattı.

HAFRİYAT İÇERİSİNDE                                    

>Fiskaya semtinde Dicle Nehri kenarına dökülmüş hafriyat içinde insana ait olduğu düşünülen kafatası ve kemik parçaları gören vatandaşlar, durumu basın mensuplarına bildirdi. Kemiklerin bulunduğu yere İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve DBP yöneticileri gelip inceleme yaptıktan sonra çok sayıda polis, zırhlı araçlar eşliğinde geldi.

>POLİSTEN İNCELEME

>Polisler olay yerinde ön inceleme yaptı. Yapılan ön incelemenin ardından bölgeye gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri alanda incelemelerde bulundu. Bölgede polislerin incelemesi devam ederken, olay yerine nöbetçi savcının gitmesi bekleniyor.

>Bölgede çıkan kemiklerin eski olduğu tahmini yapılırken, kemikleri bulan yurttaşlar ise, kemiklerin içerisinde bulunduğu hafriyatların bir ay önce döküldüğünü belirtti.

>ŞEYH SAİD'İN MEZARI

>Hafriyatların Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ Caddesi Dağkapı Meydanı'na yakın bölgede yaklaşık bir ay önce yapılan Yağmur Suyu Kanalizasyon çalışmaları sırasında çıkan hafriyat olduğu öğrenildi.  Dağkapı'da 1925'te idam edilen Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarının da bu bölgede olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz