Halaya gittiler kurban oldular

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişi, halay çekmek için gittikleri tarihi On Gözlü Köprüsü'nde terör kurbanı oldu.

Halaya gittiler  kurban oldular

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişi, halay çekmek üzere gittiği tarihi On Gözlü Köprüsü yakınında terör kurbanı oldu.

Merkez Sur i̇lçesi̇ On Gözlü Köprü mevki̇si̇nde 10 Ağustos günü çevi̇k kuvvet poli̇sleri̇ni̇ taşıyan araca PKK'lı teröri̇stlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda aynı aileden Behi̇ye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ile Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceyli̇naz Aydın (3) yaşamını yitirdi.

Saldırıda eşini, iki kızını ve iki torununu kaybeden, kendisi de ağır yaralanan Necati Yıldırım, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yıldırım, saldırının yapıldığı günün kızlarını, torunlarını, eşini ve damadını gezdirmek üzere Sur ilçesine götürdüğünü belirterek, otomobilini On Gözlü Köprü yakınlarında durdurduğunu söyledi.

Yakınları araçtan indikten ve aracı kaldırıma yanaştırdıktan kısa süre sonra büyük gürültüyle bir patlamanın meydana geldiğini ifade eden Yıldırım, otomobilin parçalanan camlarının üzerine geldiğini anlattı.

Yıldırım, ilk anda aracı arkadaki direğe çarptığını sandığını aktararak, şunları söyledi:

"Bomba hiç aklıma gelmemişti. Arabanın içerisine direkten kablo düştü mü diye baktım. Ortalık toz duman olduğu için hiçbir şey göremiyordum. İnmeye çalışırken, emniyet kemeri takılı olduğu için inemedim. Emniyet kemerini açtım, diğer elimle de kapıyı açmak istedim ancak baktım kapı yok. Kendimi arabadan dışarı attım."

Toz ve duman dolayısıyla dışarıda bir şey görünmediğini bildiren Yıldırım, "Bir bayan 'Amca buraya otur' dedi, oturdum. Bir genç kan akan sağ kolumu çıkardığı kemeriyle sardı. Ben de kemeri sıkıca tuttum. 'Yaralılara yardım edin' diye bağırıyorlardı. Sonra götürüldüğüm hastanede Kolumu sarıp, kafama dikiş attılar." ifadesini kullandı.

- "Bir sonraki gün düğüne gidecektik"

Kız torununun halay çekip oynamayı çok sevdiğini belirten Yıldırım, saldırının bir sonraki günü yakınlarının düğününe katılmayı planladıklarını söyledi.

Torunlarının, "Dede, düğünde davul olacak mı?' diye sorması üzerine tarihi köprünün üzerinde turistler için davul zurna çalanları görmek ve torunlarının halay çekmesini sağlamak istediğini dile getiren Yıldırım, "Kız torunum oynamayı çok seviyordu, köprü üzerinde davul çalacak onlar da oynayacaktı. Biz o hevesle ve heyecanla oraya gittik." dedi.

- "Rabbim bana sabır ver"

Hastanede tedavi gördüğü sırada sürekli eşinin, kızlarının ve torunlarının sağlık durumunu sorduğunu ancak yakınlarının kendisinden onların hayatını kaybettikleri bilgisini gizlediğini söyledi.

Yılmaz, birkaç gün sonra onların öldüğünün kendisine iletildiğini aktaran Yıldırım, "Yüz bin sefer Allah kahretsin bunu yapanları. Benim ailem gitti. Psikolojim bozuldu. Ben nasıl evime gideceğim? Ben çocuklarımın ve eşimin taziyesini göremedim. Hiçbir şeyim kalmadı, bir canım var oda giderse gitsin. Rabbim bana sabır ver." sözlerine yer verdi.

- Olay

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce Merkez Sur i̇lçesi̇ On Gözlü Köprü mevki̇si̇nde 10 Ağustos günü çevi̇k kuvvet poli̇sleri̇ni̇ taşıyan araca PKK'lı teröri̇stlerce bombalı araçla saldırı düzenlenmiş saldırıda aynı aileden Behi̇ye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ile Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceyli̇naz Aydın (3) yaşamını yitirmiş, 5'i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz