Halk Eğitim Merkezi Meslek Sahibi Yapıyor

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün dezavantajlı, örgün eğitim dışına çıkan insanları gerek eğitmek, gerekse bilgi ve becerilerini arttırmak için açtığı kurslarla vatandaşları meslek sahibi yaptığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Meslek Sahibi Yapıyor

Çermik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 2011-2012 yılları içerisinde mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel kurslar açtığını belirten Kaymakam Nesim Babahanoğlu, açılan 54 kursa 780 kursiyerin katıldığını belirtti. Kaymakam Babahanoğlu, meslek kursları bünyesinde 8 dalda, sosyal kültürel kurslar bünyesinde 19 dalda, değişik branşlarda da 27 dalda kurslar açıldığını ifade ederek, kursların bazılarının Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle açıldığını, bu kurslara katılan kursiyerlerin hem meslek öğrendiklerini, hem de iş sahibi olduklarını söyledi.

MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Halk Eğitim Merkezi kapsamında açılan kursların hasta ve yaşlı hizmetleri, el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, güzellik ve saç bakım hizmetleri, muhasebe ve finansman ile tesisat teknolojisi ve iklimlendirme olduğunu ifade eden Kaymakam Babahanoğlu, köylerde ise halıcılık kurslarının devam ettiğini dile getirdi. Kaymakam Babahanoğlu, ayrıca köylerde bayanların meslek öğrenmeleri ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla 3 dalda el sanatları kursları açtıklarını belirtti.

SOSYAL VE KÜLTÜREL KURSLAR

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan sosyal ve kültürel kurslardan özellikle 0-6 yaş grubu çocuğu olan annelere yönelik 'Benim Ailem' projesi kapsamında evlerinde birebir eğitim verildiğini kaydeden Kaymakam Babahanoğlu, "Ayrıca ilçede 3 yıldan bu yana Bebek bakıcılığı kursu devam ediyor. Bu kursu bitiren bayanların bir kısmı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü vasıtasıyla talep eden ailelerin evlerinde çocuklarına bakıcılık yaparak para kazanıyor" dedi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan en önemli kursun okuma yazma kursları olduğuna dikkat çeken Babahanoğlu, 'Ana Kız Okuldayız' projesi kapsamında ilçe genelinde 43 okuma yazma kursu açtıklarını, bu kurslarda 969 kişiye okuma yazma öğretildiğini, bu yıl da okuma yazma kurslarının devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz