Görüş Bildir

Halk yardım etmiyor!

10 bine yakın güvenlik güçlerinin Lice'deki operasyonu sürerken, yakalanan PKK'lı konuştu. Görüntüsü yayınlanan örgüt üyesi, askerle diyaloğunda itiraf etti; "Örgüte katılım yok.Köylüler artık yardım etmiyor. İnanmıyor."

Halk yardım etmiyor!

6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada devam eden operasyonda, 1 örgüt üyesi silah ve teçhizatı ile birlikte yakalanırken, onu aracı ile taşıyan bir işbirlikçi gözaltına alındı. Sağ olarak yakalanan PKK'lının yayınlanan görüntüsünde, örgüte katılımın yok denecek kadar azaldığını, kırsal köylerdeki yaşayanların artık kendilerine yardım etmediğini ve inanmadığını söylediği görüldü. Operasyon kapsamında ayrıca yapılan arazi aramalarında, Kalaşnikof marka tüfek, mühimmat, patlayıcı ile toplam 213 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

LİCE'DEKİ OPERASYON

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bin 528 kilometrekarelik alanda 28 Mayıs'ta saat 22.00'de başlatılan ve 10 bin 47 güvenlik personelinin katılımıyla yürütülen "Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu" devam ediyor. Operasyonda dün bir terörist silah ve teçhizatıyla yakalandı, PKK'lıları aracıyla taşıyan işbirlikçi gözaltına alındı.

Ayrıca, örgüt üyelerince kullanılan minibüs, uzun namlulu silah, tabanca, 5 muhtelif şarjör, 155 muhtelif fişek, 2 el bombası, büyük telsiz, cep telefonu, 3 sırt çantası, 6 uzaktan telsiz komutalı "tol serisi", 2 ateşleme sistemi ve kumandası, el yapımı elektronik ateşleme kumandası, zaman ayarlı hassas devre kartı, 200 gram plastik patlayıcı, kıyafeti ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

BOMBALI SALDIRIDA

5 köy ile mezradaki 52 ev ve eklentisinde yapılan aramada 3 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt militanlarınca yağmalanan ve bombalı saldırıda kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan araç ele geçirildi.

Ekiplerce 31 noktada yapılan kontrollerde 120 araç ve 334 kişinin sorgusu yapıldı. Yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 13 kişi, Askerlik Kanunu gereği tebligat yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

Teröristlerce kullanılan sığınak ve mağara ile çevresinde yapılan aramada 18 mutfak tüpü, 50 kilogram amonyum nitrat, muhtelif yiyecek ve çok miktarda yaşam malzemesi ile çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

Narkoterörle mücadele kapsamında 196 kilogram toz, 17 kilogram kubar olmak üzere 213 kilogram esrar ile 14 bin 695 kök Hint keneviri ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

YAKALANAN PKK'LI KONUŞTU

Operasyon kapsamında silahı ile birlikte sağ olarak yakalanan PKK'lının yayınlanan görüntüsünde, örgüte katılımın yok denecek kadar azaldığını, kırsal köylerdeki yaşayanların artık kendilerine yardım etmediğini ve inanmadığını söylediği görüldü. Yakalanan ve Suriye'de memur olma vaadiyle kandırıldığını öne süren terörist ile bir asker arasında yaşanan diyalog şöyle:

* PKK'lı: Şervan (savaşçı) katılımı bir sene önce tek tük vardı, şimdi hiç yok. Gençler kandırılamıyor, artık bilinçlendiler.

- Asker: Sen neden katıldın?

* PKK'lı: Beni Suriye'de memur yapacaklar diye kandırdılar. Diyarbakır'ın Lice'de Sise Köyü'ne geldim. Çok kez gelip teslim olmak istedim. Bize, 'Teslim olursanız eğer size işkence yaparlar, döverler. Sizi aylarca tek hücreli yerde tutarlar' dediler. O biraz devlete teslim olmayı engelliyordu. Özgürlük var diye anlattılar.

-Asker: Nerede ?

* PKK'lı: Tabii bize anlatıyorlardı. Dağda da kaldık anlattıkları gibi de değilmiş. Öyle bir düzen ve sistem veya anlattıkları gibi değildi. Artık halk da yardım etmiyor. Her köyde 1 kişi kalmış veya kalmamış. Bölgede halkın örgüte güveni çok azaldı. Artık güvenmiyorlar. Gittiğimiz yerde ihbar ediliyoruz. Artık bizi istemiyorlardı. Önceden köylerde bazı yerlerde kalıyordu ama artık köylüler zarar verdiğimizi söylüyor.

- Asker: Niye kalamıyorsunuz ?

* PKK'lı: Artık halk istemiyor ve devlet çok güçlenmiş. Örgüt bitme noktasına geldi. Kenevir otunu ekiyorduk. Bu sene ekemedik. Örgüt oradan vergisini alıyordu. Artık alamıyor. Komutanım gurbete gittim, üniversite kazandım. Ailemiz okumam için o kadar emek verdi. Onlar ise kandırmak ve örgüte kazandırmak için peşimizi bırakmadılar. O kadar vicdansızlar ve caniler ki görüyorsunuz, halim ortada yani bu hale beni onlar soktu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi