Görüş Bildir

Halkta paket sevinci!

Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı pakete duydukları memnuniyeti dile getirdi

Halkta paket sevinci!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı tarım, sağlık ve ekonomi başta olmak üzere her alanda bölgesel kalkınmaya katkı sunacak yatırım hamlesi bölgede sevince yola açtı.

DİYARBAKIR

Mehmet Tuncay, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'a gelerek kalkınma programını açıklamasından büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı.

"Başbakanımızın açıklamaları bizleri heyecanlandırdı." ifadesini kullanan Tuncay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstediğimiz tek şey ülkemiz bölünmesin. Bu zalimlere karşı tek yürek olup bir ve beraber olmak istiyoruz. Yatırım olursa terör de biter. Teröre karşı en büyük darbe yatırımdır. Yatırım olduğu takdirde kimse teröre alet olamaz. Teröre ve zalime karşı yatırım gerekiyor."

Sedat Kutlu, hazırlanan çalışmanın önemine işaret ederek "Başbakan Yıldırım sayesinde daha güzel günler göreceğiz. Hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza yatırımlarından dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Suat Demir de yatırım hamlesi sayesinde kurulacak tesislerde binlerce kişinin istihdam edileceğini belirterek "Bu yatırımlar sayesinde iş bulma imkanımız olacak." dedi.

MARDİN

İbrahim Yertüm, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'daki yaptığı açıklamaların kendilerini umutlandırdığını vurguladı.

Geçmişte yapılmayan yatırımların bu sayede hayata geçeceğini söyleyen Yertüm, "Devletimizin önemli çalışmalar yaptığı kanaatindeyiz. Biz bölge halkı olarak da üzerimize düşen görevi yapamaya hazırız. Bölgede çukur siyasetinden sonra yatırımcıların heyecanı kırılmıştı." değerlendirmesinde bulundu.

Tevfik Ülker de bölgenin terörle anılmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Kötü imajın silinmesi ve diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik düzeyi farkının kaldırılması gerektiğini dile getiren Ülker, "Başbakanın Yıldırım'ın açıklamaları bizi heyecanlandırdı ve umutlandırdı. Yapılacak yatırımlarla inşallah Doğu kalkınır. Daha huzurlu ve refah bir ortama kavuşuruz." ifadelerini kullandı.

SİİRT

Mehmet Tetik, program sayesinde Batı'daki çok sayıda iş adamının yatırım yapmak için bölgeye geleceğini belirtti.

Murat Bülbül, 35 yıldır terör olaylarının bölgenin kalkınmasına engel oluşturduğunu kaydetti. Terörle mücadele edilirken yatırım yapılması için program hazırlandığına dikkat çeken Bülbül, "Program, mağdur olan insanlarımızın sıkıntıları giderilmekle birlikte aynı zamanda ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda birçok yeniliklere de imza atacaktır. Bölgemizde inşaat sektörünün kısa sürede gelişme gösterecek." ifadelerini kullandı.

BATMAN

İsmet Topkan, bölgede yaşayan insanların terör konusunda dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Topkan, şunları söyledi:

"Kardeşçe bir arada yaşamaya önem vermemiz lazım. Bu topraklar üzerinde beraber yaşadığımız insanlarla hiçbir problemimiz yoktur. Bu yatırımların elbette olumlu etkileri olacaktır. Yatırımların olması iş güç sahibi olan insanlar teröre bulaşmaz, kimseye zarar vermez. İnsan kendi işiyle uğraştığı zaman fazla kötülük düşünemez. Dolayısıyla her yönden faydalıdır. Yeter ki birileri bu yatırımların önünü kesmesin, engel olmasın."

Kasım Çılgın da açıklanan programı çok önemli bulduğunu ifade ederek "İstihdam için bölgeye çok faydası olacak. Her yönden olumlu buluyorum." diye konuştu.

BİNGÖL

Vatandaşlardan Hamdullah Tan, Yıldırım'ın açıkladığı paketin yöre insanının beklentisini karşıladığını söyledi.

Kararların en kısa sürede hayata geçirilmesini beklediklerini ifade eden Tan, şöyle konuştu:

"Çok önemli müjdeler aldık. Bu müjdeler inşallah ülkemizin daha huzurlu olmasını ve kalkınmasını sağlayacak. Devletin, vatandaşını kucaklaması, ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir."

"ÜLKEMİZİN HUZURU, HEPİMİZİN HUZURUDUR"

Ali Kandu, terörün sona ermesi için yapılan her türlü girişimi desteklediklerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı programın kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Kandu, "Terörün sona ermesi, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamak için hepimize büyük görev düşüyor. Devlet üzerine düşeni yapacak, halk da bunun bilincinde olacak. Ülkemizin huzuru, hepimizin huzurudur." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi