Hani Devlet Hastanesi’nde 15 personelle yangın tatbikatı

Diyarbakır’ın Hani ilçe Devlet Hastanesi’nde 15 personelle tatbikat yapıldı. Hastane içerisinde yapılan yangın tatbikatı ve personellerin müdahalesi gerçeği aratmadı.

Hani Devlet Hastanesi’nde 15 personelle yangın tatbikatı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hani İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince, Hani İlçe Devlet Hastasi’nde 15 personelle tatbikat yapıldı. Hastanenin ikinci katında bulunan çamaşırhanede senaryo gereği yangın çıktı. Yangın, İtfaiye ve sağlık ekiplerine bildirildi. Bu sırada hastaların sedye ile acil çıkış kapısından tahliyesine başlandı. Dumandan etkilenen hastalara olay yerinde müdahalede bulunuldu. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri ikinci katta dumandan etkilenen personeller ve yatan hastalar için çalışma yaparak pencereden tahliye etti. İlk müdahaleleri sağlık görevlilerince yapılan yaralılar, ambulansla başka hastaneye sevkinin yapımı gösterildi.

‘BU TÜR TATBİKATLARLA EKSİKLERİ TESPİT ETME İMKANI BULDUK’

Hastane Başhekimi Doktor Ramazan Baran Tekin, bakanlığın her yıl planladığı şekilde rutin tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Baran, “Bu tür tatbikatlarla eksikleri tespit etme imkanı bulduk. Bugün de bunu tamamlayarak herhangi bir eksiğimizin olup olmadığını değerlendirmek istedik. Tatbikatı hayırlısıyla kazasız bir şekilde bitirmiş bulunmaktayız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz