Hasret nöbeti yaz, kış demeden bin 533. gününde sürüyor

Diyarbakır'da başlayan ve uluslararası arenada da adını duyuran terör örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılmış ailelerin hasret nöbeti bin 533. gününde de sürüyor.

Hasret nöbeti yaz, kış demeden bin 533. gününde sürüyor

 Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat mücadelesi sürüyor.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP önündeki çadırda oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 533 gündür aralıksız devam ediyor. Kızı Fadime’nin üniversite okurken iki arkadaşı tarafında kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren Hatice Levent, kızına dönmesi için çağrıda bulundu.

ÇAĞRILARA YÜREK DAYANMIYOR...


Kızına dönmesi için çağrıda bulunan Levent, “Fadimem için buradayım. Kızımı üniversite ikiyi okurken Bitlis’ten götürdüler. İki arkadaşı bahane oldu. İnşallah yerleri yurtları olmaz. Benim kızımı götürdüler o mağaralara mahkum ettiler. Ben yavrumu çok özledim. Kızım hani okuyup bana bakacaktın. Senin elin kalem tutuyordu bırak o mağaraları silahları. Ne olursun dön gel” dedi.

ASKERE TESLİM OL!


Oğlu Sedat’ın belediyede staj görürken kaçırdıklarını öne süren Aydın Dağtekin, oğluna ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.
Oğlu Sedat içi Siirt’ten geldiğini belirten Dağtekin, “Oğlum üniversitede bilgisayar bölümünü okuyordu, Türkiye 1’incisiydi. Belediyede staj görüyordu kaçırdılar oğlumu. Oğlum gel polisimize, askerimize ‘teslim ol’. Ceza hiçbir şey yok gel” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz