Hasret Nöbetinde bin 603.gün

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbetinde olan aileler, çocuklarına kavuşma ümidiyle oturma eylemlerine devam ediyor.

Hasret Nöbetinde bin 603.gün

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, HDP il binası önündeki evlat nöbetini bin 603 gündür sürdürüyor.


Çocuğunun, 2015 yılında Elazığ’da hafızlık okurken kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden anne Mevlide Üçdağ, evladına geri dönmesi için çağrıda bulundu. Evladını almadan hiçbir yere gitmeyeceğini vurgulayan Üçdağ,

“Maalesef HDP tarafından kandırarak dağa kaçırdılar. Evladımı terörün pençesine kaptırdım. 3 kere Lice’ye gitmeme rağmen vermediler. Çocuğumu HDP ve PKK'ya büyütmedim. Çocuğumu, devletime ve milletime hayırlı bir evlat olarak büyütüyordum. Oğlum, senin için yaz kış demeden bu çadırın yolunu tutup her gün geliyorum. Ne olursun gel artık”

dedi.
Oğlu Sedat’ın bilgisayar bölümü okurken kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren Baba Aydın Dağdeviren ise, evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.


20 yıl da olsa evladını almadan hiçbir yere gitmeyeceğini belirten Dağdeviren,

“2015 yılından beridir oğlumun gelmesi için HDP il binası önünde eylem gerçekleştiriyoruz. Oğlumu 10 yıl da olsa, 20 yıl da olsa almadan hiçbir yere gitmeyeceğim. Oğlum, eğer beni görüp duyuyorsan gel askerimize, polisimize teslim ol”

ifadelerini kullandı.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz