Hasta ziyareti yasaklandı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanelerinde, Kovid-19 nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar "Hasta ziyaretleri" yasaklandı.

Hasta ziyareti yasaklandı!

Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesine bağlı hastanelerde, Korona Virüs tedbirleri kapsamında yatan hastalar için hiçbir şekilde ziyareçi kabul edilmeyeceği bildirildi.

Son günlerde, ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da yoğunluk kazanan vaka sayısına karşı, yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Daha önce kısmi olarak normalleşen, hasta ziyaretlerine Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimliği, ikinci bir duyuruya kadar kısıtlama getirdi.

VATANDAŞLARDAN HASSASİYET İSTEDİ

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, getirilen yasaklamayla ilgili olarak şunları söyledi.

"İkinci bir duyuruya kadar, hastanelerimizde hiçbir şekilde, hasta ziyareti kabul edilmeyecektir. Vatandaşlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmalarını diliyoruz. Yapmış olduğumuz uygulamalar vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yöneliktir. Pandemi ile mücadelemizde bizlerin yanında olan vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Ve bir kez daha vurguluyoruz ki maskesiz sokağa çıkmayın, sosyal mesafenizi koruyun, hijyen kurallarına uyun. Unutmayın ki hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir"

Kaynak: Diyarbakır Söz