Hastane odasına sığınan aileye kaymakam sahip çıktı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar sebebiyle evini terk etmek zorunda kalan ve hastane odasına sığınan Ün ailesine, Sur Kaymakamı Memduh Tura sahip çıktı.

Hastane odasına sığınan aileye kaymakam sahip çıktı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar sebebiyle evini terk etmek zorunda kalan ve hastane odasına sığınan Ün ailesine, Sur Kaymakamı Memduh Tura sahip çıktı.

GÖÇ EDEN AİLE

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmalar sebebiyle binlerce insan evlerini terk ediyor. Hayırsever Yılmaz Acu’nun yardımıyla aile Ağahan Ün, eşi Sultan ile çocukları Muhammed, Murat, Selçuk, Veysican ve Semacan’la birlikte Diyarbakır Selahattin Eyyubi Hastanesi’nin 7’nci katında bir odaya sığınmıştı. 7 kişilik aile yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı bir yandan ev, gıda, giyecek sıkıntısı yaşarken diğer yandan çocuklarının eğitimlerine ara vermeleri sebebiyle zor günler yaşıyor.

KAYMAKAMLIK

Durumdan haberdar olan Sur Kaymakamlığı hemen harekete geçip Ün ailesini kaymakamlığa davet etti. Ün ailesi, Kaymakam Memduh Tura ile görüştü. Yaşanan gelişmelerin birçok aileyi olumsuz şekilde etkilediğini dile getiren Tura, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını anlattı. Kaymakam Tura, "Bizim kapımız her zaman için vatandaşlarımıza sonuna kadar açık olacaktır. Mağdur olan ailelere kaymakamlığımızın tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Ün ailesinin yaşadığı sıkıntıları ivedi gidermek için girişimleri başlattık. Bu bağlamda kalıcı bir yer tahsis edilinceye kadar aileyi bir kamu kuruluşu misafirhanesinde ağırlayıp çocukların eğitimlerine devam edebilmelerini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

YARDIM ELİ

Mağdur aileye sahip çıkarak kendileriyle yakinen ilgilenen hayırseverliği ile tanınan Yılmaz Acu, 5 çocuklu aile ile birlikte Kaymakam Memduh Tura’yı makamında ziyaret etti. Birkaç gün önce adeta savaşın ortasında kalan aile, sığınacak yer bulamayınca hastane bahçesinde beklemeye başladı. Bu durumu gören Acu, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Gedik ile görüşerek aileyi bir gece hastanede misafir etti. Daha sonraki günü de Yılmaz Acu’nun işyerinde geçiren aileye kaymakamlık sahip çıktı.

Baba Ağahan Ün, “Savaşın ortasında kaldık, gidecek yerimiz yoktu, ailem ile birlikte hastaneye sığındık. Orada bizleri Yılmaz Acu karşıladı. Hastanede bir gece misafir ettiler. Daha sonraki gün Yılmaz Acu sabah bizleri alarak kendi bürosuna götürerek ağırladı. Çok mutlu olduk. Kaymakamımız Memduh Tura bizleri bir misafirhaneye yerleştirecek sonra da ev kiralayacaklar daha doğrusu çatışmasız bir ortamda yaşayacağız. İnşallah bu olaylar son olur. Huzurumuz kalmadı. Allah devletimizden razı olsun.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz