Hasuni, turist bekliyor

Hasuni Mağaraları 49 yıllığına kiralanarak, turizme kazandırıldı.

Hasuni, turist bekliyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile Hasuni Mağaraları 49 yıllığına kiralanarak, turizme kazandırıldı.

Silvan ilçesinde Ortaçağ döneminden kalan Hasuni Mağaraları İlçe Kaymakamlığı tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın açmış olduğu turizm altyapısının güçlendirilmesi programına 'Hasuni projesi' ile katılarak çalışmalar başlatılmıştı. Yürütülen çalışmaların tamamlandığı ve bölgeye turist beklendiği belirtildi.

HASUNİ MAĞARALARI

Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile Silvan ilçesinin 7 kilometre doğusunda yer alan Hasuni Mağaraları'nın turizme kazandırılması için kaymakamlık tarafından başlatılan yoğun çalışmalar kapsamında, Maliye Bakanlığı ile 49 yıllığına ittifak hakkı sözleşmesi imzalandı. Projenin hayatta geçmesiyle, Hasuni Mağaraları girişinde 52 araçlık ve 4 otobüslük bir otopark, bir kafeterya, satış stantları, seyir terası, yürüme yolları ve ahşap korkuluklar yapıldı.

ŞİMDİ TURİST BEKLİYOR

Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, ilçenin her yönüyle tarihi bir kent olduğunu belirterek, "Gerek ilçe merkezimizde var olan tarihi mekanlar, gerekse de ilçemizin tarihi envanterleri içerisinde yer alan tarihi değerlerimizin gerekli tanıtımlarını projelendirilerek turizme kazandırılmayı hedefliyoruz. Bizler de ortaçağ döneminden kalan tarihi Hasuni Mağaraları için yaklaşık 1 yıldan beri yürütülen proje tamamlanarak hayatta geçirildi. Hasuni Mağaraları girişinde 52 araçlık ve 4 otobüslük bir otopark, bir kafeterya, satış standları, seyir terası, yürüme yolları ve ahşap korkuluklar yapıldı. Bu aşamada gerekli tanıtım çalışmaları yapılarak yerli ve yabancı turistleri buraya çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

OYUKLARDAN APARTMAN

Kaymakam Sezer, Silvan ilçemizde devasa kaya parçalarının oyularak apartman şeklinde yapılan mağaralara sahip olduğunu söyledi. Kaymakam Sezer, "Bunlardan sadece birkaçı 3, 5 ve 7 katlı mağaralardan oluşuyor. Bu güzellikler görenleri hayrete düşürüyor. Hasuni Mağaraları, Doğu'nun birçok yeri gibi keşfedilmeyi beklemişti" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz