Hava ambulansı hastalara yardım için havalanıyor

Diyarbakır İl Hava Ambulans Merkezinde konuşlandırılan ambulans helikopter, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan yerleşim yerlerindeki acil hastaların imdadına yetişiyor.

Hava ambulansı hastalara yardım için havalanıyor

Sağlık Bakanlığınca acil sağlık hizmetlerinde faydalanılmak üzere çeşitli illerde konuşlandırılan helikopter ambulanstan biri Diyarbakır'da konuşlanıyor.

Diyarbakır İl Hava Ambulans Merkezi bünyesinde yer alan ambulans helikopter, Diyarbakır'ın yanı sıra Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman, Elazığ, Bingöl, Malatya, Adıyaman ve Tunceli'deki acil vakaların en kısa sürede hastanelere sevk edilmesi için çalışıyor.

Ambulans helikopter, özellikle son 2 haftadır etkili olan kar ve tipi nedeniyle bölgede kırsal yerleşim yerlerinde acil vakaların en kısa sürede hastanelere ulaştırılmasında önemli yararlar sağlıyor.

Hastaların vaktinde hastaneye yetiştirilmesi için adeta zamanla yarışan ambulans helikopter pilotları, hamile kadınlar, yaşlılar, bebek ve çocukların aralarında bulunduğu pek çok kişiye umut oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz