Görüş Bildir

Havaalanında skandal

Sözde Uluslararası uçuşlara açılan ve 300 milyon lira harcamanın yapıldığı Diyarbakır Havaalanında, yolcular yine çıkış kapılarının kilitli olması nedeniyle mahsur kaldı.

Havaalanında skandal

Rezalete karşı yetkililerin duyarsızlığı yolcuları isyan ettirirken, mahsur kalanlar turnikelerin, bariyerlerin üzerinden atlayarak, çıkışa gelebildiler.

DİYARBAKIR-300 milyon lira harcanarak inşa edilen Diyarbakır'ın yeni Havaalanı Terminal Binası, yine skanda bir olaya imza attı. Kerameti kendinden menkul idarecilerin icraatıyla, İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağın yolcuları, tünel ve çıkışlarda mahsur kaldı. Rezalet görüntülerin yaşandığı havaalanında yolcular, veryansın ederken, mahsur kaldıkları yerden çıkabilmek için, akrobotlar gibi, turnike ve barikatları aşmaya çalıştılar.

YOLCULAR MAHSUR KALDI

Bir süre önce, Diyarbakır-Erbil uçuşlarına başlayan, iki gün sonra Kıbrıs uçuşlarıyla uluslararası havaalanı statüsüne kavuşacak olan Diyarbakır Havaalanı, önceki gece skandal bir olaya sahne oldu. İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağın gece yarısı yolcuları, körükten geçerek çıkış kapısına geldiklerinde, kapıların kilitli olduğunu gördü.

200'ün üzerinde yolcu şaşkınlıklar içerisinde mahsur kaldıkları tünelden, çıkabilmek için koşuşturmaya başladı. Havaalanının yer personellerinden kimsenin olmayışı karşısında olaya müdahale eden uçağın pilot ve kabin görevlileri, müdahale etmek istedi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen, kilitli kapılar açılmadı.

BARİYERLERİ BÖYLE AŞTILAR

Uzun bir süre gerginlikler içerisinde bekleyen ve bazı yolcuların fenalaştığı görülen havaalanındaki kilitli kapı skandalı, ilgili birim elemanlarının gelmesiyle kapılar açıldı.

Görevliler ile yolcular arasında tartışma yaşanırken, ikinci bir rezalet imza atıldı. Yolcular, yanlışlıkla Dış Hatlar bölümüne yönlendirildi. Ellerinde bavulları, çantalarıyla ne yapacaklarını yaşıran yolcular bu kez, Dış hatların bariyerle kapatıldığı, türnikelerin de kapalı olması nedeniyle, çıkışa geçemeye çalıştılar.

KERAMETLERİ KENDİNDEN MENKUL

Yolcular adeta akrobatlar gibi, demir bariyerlerin ve türnikelerin üzerinden atlayarak havaalanından ayrılmak zorunda kalırken, yaşlı ve eşyası ağır olan yolcular ise, yer görevlilerinin yardımıyla, engelleri aştılar.

GÖREVLİLER PİLOTU SUÇLADI

Buarada bazı yolcular çıkış kapısında olan görevlilerle uzun bir süre tartıştı. Yaşanan rezaletin hep Diyarbakır havaalanında ve uçaklarında yaşanmasına anlam veremediklerini ifade eden yolcular, kerameti kendinden menkul kişilerin, idareci ve görevlindirilirse Diyarbakır'ın hali de böyle olur, diyerek tepki gösterdiler.

Buarada yolculardan gördükleri tepkilere karşı bazı görevliler, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı, pilotun uçağı yanlış körüğe park etmesinden dolayı, hadisenin yaşandığını iddia ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi