Hayaller gerçek oluyor

Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi'nce yürütülen "Plastikleri Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" kampanyası kapsamında toplanan plastik ve metal atıklar, engellilerin tekerlekli sandalye hayalini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.

Hayaller gerçek oluyor

Dernek tarafından yürütülen ve kentteki kamu kurumlarının da destek verdiği kampanya sayesinde, engelli bireyler tekerlekli sandalyelere kavuşmaya devam ediyor. Diyarbakır merkez ali emri ilk öğretim okulu öğrencileri tarafından toplanan atıklarla alınan 2 tekerlekli sandalye, 2 engellinin daha yüzünü güldürdü.

Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Satılış da Diyarbakır'da yaklaşık 28 bin engelli bulunduğunu ifade ederek, engellilerin toplumdaki diğer bireyler gibi kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

250 KG ATIK İLE 1 TEKERLEKLİ SANDALYE

Engellilerin ancak yakınlarının yardımıyla evlerinden çıkabildiğine değinen Satılış, şunları söyledi.

"Daha önce mavi kapak kampanyamız vardı. Yaklaşık 5 bin kapağa bir sandalye temin edebiliyorduk. Daha sonra bu kampanyayı biraz daha geliştirerek tüm plastik atık ve metal atıkları dahil ettik. Diyarbakır'da çok kısa sürede yaklaşık 20 ton plastik ve metal atık toplandı. Bir ay gibi sürede 15 tane tekerlekli sandalye temin ettik. Yaklaşık 70 arkadaşımız tekerlekli sandalye bekliyor. Diğer kurumlardan da duyarlılık bekliyoruz. 250 kilogram atık ile bir tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Evlerimizde atılan pet şişeden tutun, her türlü plastik, bozuk çamaşır makinesi, buzdolabı gibi tüm atıkları alabiliyoruz. Derneğimize tahsis edilmiş arabalarımız var. Bizi arayın, gelip teslim alalım. Destekte bulunmak isteyenler, 412-2241415 nolu telefondan veya, www.engelsizdiyarbakir.com'dan ulaşabilirler.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz