Görüş Bildir

Hayat Arkadaşını Diyarbakır'da bulmuştu

Şehit Uzman Çavuş Birkan Gündüz, 5 ay önce Diyarbakır'a atandı. İlk görev yerinde, Diyarbakırlı Rukiye Orman'la tanışıp aşık oldu, 17 Kasım'da nişanlanarak evliliğe ilk adımını attığı belirlendi.

Hayat Arkadaşını Diyarbakır'da bulmuştu

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde yürütülen operasyon sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Merkez Sur İlçesi'nde yürütülen operasyonlar sırasında dün akşam saatlerinde daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma uzman çavuş Birkan Gündüz için Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

CENAZEYE KATILANLAR

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehidin ailesi ile askerler katıldı.

NİŞANLISI FENALIK GEÇİRDİ

Şehidin cenazesinin katafalka konulması ile başlayan törende önce şehit uzman çavuş Birkan Gündüz'ün özgeçmişi okundu.

Bu sırada fenalaşan şehidin yaklaşık bir ay önce nişanlandığı Rukiye Orman ve annesi Sevda Orman'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin nişanlısı Orman, "Ben de Kürt vatandaşıyım. Bu nasıl Kürtlük? Yüzüğün parmağımda, yiyesin diye yaptığım yemek tencerede kaldı" diyerek gözyaşı döktü.

O RESİMLER GERİDE KALDI

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'ne bağlı Bayhasan Köyü nüfusuna kayıtlı olan 25 yaşındaki uzman çavuş Birkan Gündüz, yaklaşık 5 ay önce ilk görev yeri olan Diyarbakır'a tayin oldu. İki erkek ve bir kız kardeşi bulunan Birkan Gündüz, Diyarbakır'da tanışıp aşık olduğu Diyarbakırlı Rukiye Orman'la 17 Kasım'da nişanlanarak evliliğe ilk adımını attı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında 14 Aralık'ta, nişanlısıyla Diyarbakır'da el ele çekilen bir fotoğrafını paylaşan Birkan Gündüz, "Ayırmasın Allah'ım tüm sevenleri. Ben sana, sen bana aşığız, aşık. Hem mutlu olmak kimin umurunda, sen yanımda ol yeter" notunu da yazdı. Gündüz'ün nişan fotoğraflarından birinin altına yazdığı, "Gözlerin diyorum sevgili. Düşman toprakları gibiydi. Ne zaman baksam vuruluyordum" sözleri de dikkat çekti.

Birkan Gündüz'ün cenazesi, Şebinkarahisar Hüseyin Hüsnü Tekışık Camii'nde yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Bayhasan Köyü Elmaağaç Mahallesi'nde toprağa verilecek.

BİTLİS'TEKİ ŞEHİTLER

Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde önceki gün arazi arama tarama çalışmaları sırasında PKK'lıların araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcını uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki Samet Pişkin ve jandarma uzman onbaşı 25 yaşındaki Eren Kılıç için bugün tören düzenlendi. Çatışmada yaralanan şehitlerin silah arkadaşlarının da katıldığı Tatvan'daki törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı. Şehit uzman çavuş Çavuş Pişkin'in cenazesi buradan uçakla memleketi Tokat'a, şehit uzman onbaşı Onbaşı Kılıç'ın cenazesi ise Ankara'ya götürülerek, toprağa verilecek.

BİTLİS'TE İKİNCİ ÇATIŞMA

Sehi Ormanları'nda önceki gün askerlerin arazi arama tarama çalışmaları sırasında, örgüt üyelerinin araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuş Samet Pişkin ve uzman onbaşı Eren Kılıç şehit oldu, 8 askerin ise yaralandı.

Bu saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı ve dün devam eden operasyonlar sırasında bir grup örgüt militanıyla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Çatışmalarda 2 PKK'lı da  ölü ele geçirildiği belirtilirken, yaralı asker ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi