Görüş Bildir

Hayat durdu!

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) çağrısı üzerine yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi vatandaşları mağdur etti.

Hayat durdu!

M. Şerif DOĞRU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 22 gündür sokağa çıkma yasağı sürerken, kent merkezinde bugün fırın ve eczaneler dışında kalan esnafın çoğu işyerlerini açmadı.

HAYAT DURDU

Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, hendek kazan, barikat kuran PKK'lılara yönelik operasyonlar sürüyor. Kent merkezindeki 5 ilçeden Bağlar İlçesi'nde esnafın tamamı, diğer ilçelerde de büyük çoğunluğu dün sabah kepenk açmadı. Okul servislerinin çalışmaması nedeniyle öğrenciler de okullara gidemedi. Diyarbakır'ın en işlek merkezlerinden biri olan Yenişehir İlçesi Gevran ve Ekinciler Caddeleri'nde fırın ve eczane dışında hiç bir işyerinde kepenkler açılmadı.

MAĞDURİYETLER

Otobüsler, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajına çekildi. Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar ulaşım konusunda sıkıntı yaşadı. Kentte fırın ve eczaneler dışındaki iş yerlerinin büyük bölümünün kepenk kapattığı görülürken, eylem çağrısı yaşamı olumsuz etkiledi. Merkez Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki bazı mahallerde belediye tarafından çöplerin toplanmadığı görüldü. DBP belediyelerin temizlik hizmeti vermemesi nedeniyle cadde ve sokaklarda çöpler birikti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi