"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da yapılacak

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali 17 eylül Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek.

Her sene 7-10 yaş çocuklara yönelik gerçekleştirilen 20 günlük namaz eğitimini "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğiyle taçlandıran Kur'an Nesli Platformu, Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde düzenlediği programların finalini Diyarbakır'da Hazreti Süleyman yerleşkesinde gerçekleştirecek.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de yapılması planlanan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Muhammed Avcı, 17 eylül Pazar günü düzenleyecekleri final etkinliğine tüm Diyarbakırlıları davet etti.

Platformun faaliyetleri ve amacı hakkında bilgi veren Avcı, "Kur'an Nesli Platformu 2011 yılının temmuz ayında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana önemli etkinliklere imza attı. Mesela batılı ülkelerce Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretlere karşı Kur'an Nesli Platformu olarak her dönemde tepkimizi gösterdik ve bunu gündem yapabilmek adına Kur'an'a saygı mitingleri düzenledik. Aslında temel amacımız Kur'an'ın mesajını insanlara aktarmak, çocuklara Kur'an'ı sevdirmek ve öğretmektir." ifadelerini kullandı.

"PROGRAMIMIZA KATILAN HER ÇOCUK NAMAZI ÖĞRENİYOR"

Birkaç yıldır geleneksel olarak 7-10 yaş arası çocuklara namaz öğretme programları düzenlediklerini belirten Avcı, "Geçen sene olduğu gibi bu yılda birçok ilde etkinliklerimizi yapıyoruz. Ağustos ve eylül aylarında çocuklara namazı sevdirerek öğretmek için kitap çıkardık. İçerisinde çocukların namazı seveceği etkinlik ve oyunların olduğu yaklaşık 15-20 günlük eğitimden sonra programımıza katılan her çocuk namazı öğreniyor. Bunun yanı sıra ezan, Kur'an-ı Kerim'i yüzüne güzel okuma, ayet ezberleme yarışmaları düzenliyoruz." dedi.

Diyarbakır'da düzenlenecek olan final etkinliği hakkında konuşan Avcı, şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır'da inşallah 17 eylül Pazar günü saat 17.00'de Hazreti Süleyman yerleşkesinde final etkinliğimizi yapacağız. Etkinliğe yönelik şu an hazırlıklarımız devam ediyor, tamamlandı da diyebiliriz. Net bir sayı veremesek de Diyarbakır'da binlerce çocuğa namaz eğitimi verdiğimizi söyleyebiliriz. Allah'a hamdolsun bu çocuklar namaz kılabilecek seviyeye geldiler. Çünkü o eğitim içerisinde namazın kılınış şekli, bozan şeyler, abdest alma, sure ezberleri, namaz duaları gibi temel bilgiler öğretildi."

"YAPACAĞIMIZ ETKİNLİKLE NAMAZ EĞİTİMİNİ TAÇLANDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Avcı, "Pazar günü yapılacak olan final etkinliğimiz öncesinde Diyarbakır'ın birçok mahallesinde ve hatta bazı ilçelerimizde yerel olarak birtakım etkinlikler düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz. Final etkinliği ile alakalı olarak namaz temalı şiir-kompozisyon ve resim yarışması düzenledik. Bu etkinliğimizde dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Çocuklara takke, seccade ve namaz tişörtü hediye edeceğiz. Etkinlik alanında çocuklar ilahiler söyleyecek, ezberden ayet ve hadis okuyacak, tiyatro tarzı skeçler yapacaklar. Bu şekilde namaz eğitimini taçlandırmış olacağız." şeklinde konuştu.

"İnşallah etkinliğimizin güzel geçmesini bekliyoruz" diyerek düzenlenecek olan etkinliğe davet çağrısında bulunan Avcı, "Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da düzenlediğimiz etkinlik çok kalabalık şekilde gerçekleşmişti. Bizler ekip olarak binlerce çocuğa namaz eğitimi verdik, kolay bir iş değildir. Ailelerimizden talebimiz pazar günü programlarına sadece bu etkinliğimizi koysunlar. Anne, baba, küçük-büyük erkek kız tüm çocuklarla beraber Diyarbakırlı hemşerilerimizi etkinlik alanında görmek istiyoruz. 17 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Hazreti Süleyman yerleşkesinde ailece hepinizi bekliyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz