Hazro-Lice arası 5 bölgede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği, Hazro ve Lice arasında yer alan 5 bölgede operasyon dolayısıyla bu sabah 06.00'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Hazro-Lice arası 5 bölgede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği'nden sokağa çıkma yasağına ilişkin yapılan açıklama şöyle;

Hazro ve Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Dolunay Mah.-Bağlan Mah.-Kitreas T.-Tumtaş T.-Hasarali T.  arasında kalan bölgede operasyon icra edilecektir.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hazro İlçesi; Çitlibahçe Mahallesi, Ormankaya Mahallesi, Güzdamı Mahallesi ile Lice İlçesi; Kabakaya Mahallesi, Yalaza Mahallesi, Dolunay Mahallesi, Ortaç Mahallesi, Bağlan Mahallesi, Çavundur Mahallesi, Varlık Mahallesi, Esenli Mahallesi ve Çanak Mahallesi) 05 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 06.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.             

Kaynak: Diyarbakır Söz