HDP’li İdris Baluken DTB’yi ziyaret etti

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır milletvekili adayı İdris Baluken, 1 Kasım seçimleri mevcut gidişata 'dur' diyecek ikinci şans olarak gördüklerini belirterek, en büyük amaçlarının 2 Kasım’dan itibaren yeni bir umutla çözümü tartışabilmek olduğunu vurguladı.

HDP’li İdris Baluken DTB’yi ziyaret etti

Seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaretlerini sürdüren HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır milletvekili adayı İdris Baluken, bu çerçevede, beraberindeki HDP İl Eş Başkanı Gülşen Özer ile birlikte Diyarbakır Ticaret Borsası’nı (DTB) ziyaret etti. DTB Başkanı Engin Yeşil, Meclis Başkanı Ahmet Ay, başkan yardımcıları Ramazan Özkılıç ve Şeyhmus Ayhan ile meclis üyeleri Ali Tunç, Emrullah Saçu ve Hamit Kaya tarafından karşılan Baluken ve beraberindekiler, burada bir süre fikir alışverişinde bulundu.

"HALK NET BİR MESAJ VERDİ"

Ziyarette konuşan Baluken, Türkiye halklarının 7 Haziran seçimlerinde net bir mesaj verdiğini belirterek, “Halk, siyasetin üzerindeki baskıyı kabul etmeyip bu işin diyalog, müzakere ve uzlaşma temelinde mecliste çözülmesi gerektiğini bütün siyasi partilere mesaj olarak verdi. Ama maalesef kurgulanmış planlanmış bir süreçle karşı karşıya kaldık. Çözüm masasından sonra koalisyon masası devrildi. Sonra büyük bir savaş konsepti devreye sokuldu ve şimdi de hiç gereği yokken tekrar bir seçim gündemi önümüze getirildi. Bütün bu gündemlerin ağırlığı içerisinde hepimiz nasıl yeniden toparlanabiliriz çabası içerisindeyiz.Bu gelişmeler olumlu yönde seyretmiş olsaydı Ortadoğu’nun merkezi olmuş bir kentte bugün sizlerle görüşmüş olacaktık. 1 Kasım seçimlerinin mevcut gidişata 'dur' diyecek bir ikinci şans olarak görüyoruz. 2 Kasım’dan itibaren yeni bir umutla çözümü tartışıyor olabilmek en büyük amacımızdır” dedi.

DTB Başkanı Engin Yeşil ise, çözümün ancak TBMM olduğunu vurgulayarak, “Bölgemizde ve kentimizde yaşanan olaylardan dolayı esnaf ve sanayicilerimiz büyük sıkıntılar içerisinde girdi. Kalıcı barışın sağlanması için herkesin üzerine düşeni göreve layıkıyla yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Engin, ziyaretten dolayı Baluken ve beraberindekilere teşekkür de etti.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz