Hdp'li Vekile Halk Tepkisi!

Sokağa çıkma yasağının kalktığı Bağlar'da esnafla görüşmeye giden HDP Milletvekiline halk tepki gösterdi. "Devlet belki roketatarı atmış" diyen HDP'li Pir'e esnaf, "Devlet şimdiye kadar hangi eve roketatar atmış" diye, çıkıştı.

Hdp'li Vekile Halk Tepkisi!

Muhammet YILDIZ

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesindeki sokağa çıkma yasağı kalkarken, terörün yarattığı tahribatın izleri de silinmaya başladı. Bağlar'da incelemelerde bulunan ve esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir tepkiyle karşılandı.

Kaynartepe mahallesinde işyeri tahrip olmuş Esnaf Ali Göçtürk'e "geçmiş olsun" diyen Milletvekili Pir beklemediği bir tepki gördü. Çevredeki vatandaşların da diyaloğa katılıp, tepkilerin büyümesi üzerine Pir bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

İŞTE O DİYALOG

Pir ile Esnaf Göçtürk arasında geçen, diyalog şöyle gelişti.

Göçtürk “bunu devlet bize yapmadı sayın vekil bakın eve roket girmiş.”

Pir “devlet yapmadı mı yani”

Göçtürk “Devlet hangi eve şimdiye kadar roket atmış..”

Pir “gel ben sana Sur’da devletin attığı roketleri göstereyim”

Göçtürk “Böyle değil. Yani hak arayışı böyle değil. Kendi halkına sahip çıkmak böyle değil şimdi bu hal midir?"

Pir “Peki bu nasıl oldu”

Göçtürk “Eğer polise karşı savaşıyorsan git dağda savaş. Ama sen buraya gelmişsin. Halkın içine. Burada ne var. Benim evime roket girmiş.."

Pir “Ne diyorsun. Gel bana sor ne yapayım? ”

Göçtürk "ne yapman gerekiyorsa onu yap. Bu halka sahip çık. Bu pislikleri topla, bu belediye bizim belediye değil mi?"

Pir “Peki benim ne yapma mı istiyorsun?”

Göçtürk “HDP belediyesi değil mi? HDP milletvekili değil misiniz gelin kaldırın bu pisliğinizi..”.

PİR BÖLGEYİ TERK ETTİ

Yaşanan tartışmaya çevredeki vatandaşların ve evleri ile işyerleri tahrip olanların katılmasıyla, tepkinin büyüdüğünü gören HDP'li bir, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Pir'le tartışan Esnaf Göçtürk, Söz Haber'e gerginliğini şöyle anlattı.

“Diyarbakır Kaynartepe de oturuyorum. Doğma büyüme buradayız. HDP Milletvekili Ziya Pir güya bize geçmiş olsuna gelmiş. Yani biz 30 yıldır buradayız, biz halen devletin gelip yukarıdaki eve roket attığını görmedik. Devletin duvarları kırıp, duvardan duvara, daireden daireye tünel yaptığını görmedik. Kardeşim devlet yapmışsa sen bu devleti niye bizim üstümüze çekiyorsun. Bumudur senin hak anlayışın, insanlık anlayışın. Yani hak hukuktan savunman, demokrasi anlayışın bu mudur kardeşim?  Bu ise biz bunu istemiyoruz. Gidin siz bunu nereden yapabiliyorsanız gidin yapın. Ne kırılmadık cam kalmış, ne roket girmemiş ev kalmış, ne kurşun girmemiş ne bir dükkân kalmış, ne bir ev kalmış"

ONLARDAN BİRŞEY İSTEMİYORUZ

HDP'den ve PKK'dan hiçbir şey istemediklerini ifade eden Göçtürk, "Cizre yıkıldı, Silopi yıkıldı, Sur yıkıldı, Şırnak yıkıldı, Hakkâri yıkıldı her taraf yıkıldı. Barış anlayışları bu bunlar bu zihniyette barış anlayışı bu kardeşim biz bu barışı istemiyoruz. Gidip kendi evlerinde yapsınlar bunu. Diclekentte yapsınlar. Her biri oturmuş 300-500 binliralık evlerde oturuyorlar, inşaat yapıyorlar. Selahattin Demirtaş, burada otellerini kaldırıyor, Altan Tan, burada inşaatlarını kaldırıyor biz bunları hepsini biliyoruz. Gitsinler kafeteryaları önünde, kendi inşaatlarının önünde bu eylemi yapsınlar yapabiliyorlar mı? Ama yok bu mazlum halk var, fakir halk var. Gelip bizlere zulum yapıyorlar” İfadelerini kullandı.

ÇEVREDEKİ KİRLİLİĞİN TEMİZLENMESİ

Sokaklardaki tahribatın Belediye tarafından temizlenmemesine tepki gösteren Şevket Dedeoğlu isimli yaşlı şahıs, "Bu hükümetin değil, belediyenin işidir. Belediye bu PKK yı getirdi. Bu Ermeni, Amerika, İsrail ve Rusya’nın oyunudur. Bunu hep bizim bu belediye yapıyor. Sılho nerdedir,  gitsin Elazığ'da, Bingöl'de yapsın,  neden gelip Diyarbakır’da yapıyor. Gülten Kışanak. Bir kadın gelmiş belediyenin başına belediye mahalleleri böyle mi olur?  Biz köyde mi yaşıyoruz yoksa Diyarbakır’da mı belli değil. Niye Allah için söylemiyorsunuz bu belediyenin ne faydası var Diyarbakır’a  PKK dan başka. Allah devletimizden razı olsun. Hükümetimizin eksiği olmasın. Allah’ımız bir, peygamberimiz bir kuranımız bir en son da hükümetimiz vardır. Allah güç kuvvet versin hükümetimize” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

İNSANLARI KADERİNE TERK ETTİLER

Evi tahrip edilen vatandaşlardan biri de, tepkisini şöyle dile getirdi. “Buralar onlara destek verdi diye bu halk bu haldedir. Milleti hep kandırdılar ben de oy verdim evim başıma yıkılsın diye değil barış, huzur gelsin kimse ölmesin diye biz oy verdik. Biz demedik gelin bizi çoluk çocuğumuz silah tutun bize bırakmayın evimizde çıkalım evimizde kalalım. İnsanları kaderlerine terk ettiler madem devlet bu kadar kötüydü siz bu kadar insanı niye devletin kucağına ittiniz. Bunlar itti devletin kucağına devlet milletin mahremine girdi, odasına girdi bunların yüzünden daha gelmişler tutmuşlar yok barıştır, yok budur şudur ne barışı bir haftadır. Bu Türk, Kürt meselesi değil yani bu ermeni,  Müslüman meselesidir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz