Görüş Bildir

Hedef barışın nihayetidir!

AK Parti Milletvekili aday adayı Dr.Abdurrahman Yakut, "Adaylığından daha önemli olan bu ülkenin, bu kentin huzuru, refahı ve barış sürecinin nihayetle sonuçlanmasıdır" diye konuştu.

Hedef barışın nihayetidir!

 AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday adayı Dr. Abdurrahman Yakut, adaylık süreci ve listelerin açıklanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunurken, "adaylığından daha önemli olan bu ülkenin, bu kentin huzuru, refahı ve barış sürecinin nihayetle sonuçlanmasıdır" dedi.

>Yakut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;                                 

>BÖLGENİN BARIŞI

>Şahsım ve ailem olarak her zaman Diyarbakır'ın, bu bölgenin, ülkemin hizmetinde oldum. Buna ek olarak siyasi bir sorumluluk yüklenerek bu hizmetlerimi daha yoğun bir şekilde kentime hizmet etmek, hizmet persekpektini daha da genişletmek için Milletvekilliğine aday adayı oldum. Benim adaylığımdan daha önemli olan bu ülkenin istikrarı, huzuru ve refahıdır. Diyarbakırspor'u şampiyon yaparak yükseldiğimiz süper lig öncesi 2.5 yıl hizmet sürem kalmasına rağmen yıllık bütcesi 70 Milyon TL, 2.5 yılda 175 TL olan bir görevi bırakmış bir insan olarak asla bir makam peşinde olmadım, sadece inandığım değerlerin yanında oldum. Namerde muhtaç olmayacak kadar maddi ve manevi ekonomik güce sahip bir durumdayım.

>DEMOKRATİK OLGUNLUK

>Parti Genel Merkezinin verdiği kararı büyük bir olgunlukla karşılıyorum, bu saatten sonra bize düşen bu sonuca saygı duymaktır. Küsmek, darılmak adaylık öncesi savunduğu partiye ihanet, eleştirmek asla bize yakışmaz. Şahsım olarak önemli olan makam ya da mevki değil, önemli olan bu kente daha nasıl bir hizmet getirebiliriz bunun hesaplarıyla bu yola çıkmış biriyim. Bu aşamadan sonra, öncelikle seçim sürecinin, demokratik olgunlukta, milletimize, kentimize yakışacak bir şekilde huzur içinde, provakasyonlardan uzak geçmesini diliyorum. Parti ayrımı yapmaksızın seçilecek tüm adaylara, partilerimize başarılar diliyorum. Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Bu bayrağı devralan arkadaşlarımızın halkımıza ve kentimize en iyi hizmeti getirmelerini umut ediyorum. 

>AKLI SELİM HER KESİMİN

>13 yıldan beridir devam eden bir istikrar ve barış süreci var. Sorumluluk ve akli selim herkesin barış sürecine sahip çıkması ve dört elle sarılmaları gerkemektedir. 30 Yılı geçen bir çatışma ortamını sona erdirmek, kolay değil. Bu işten çıkar sağlayan rant çevreleri, dış güçler yıllarca kanla beslenenler bu sürece sekte vurmuşlardır.  Bu konuda yıllardır atılan adımların verilen emekler var, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, hükümet yetkilileri, görüşmeleri yürütenlere, imralıya, yine HDP adına bu görüşmeleri yürütenlere, Kandile, tüm kesimlere bu konuda duyarlılık göstererek, büyük bir sorumlulukla siyasal risk alan herkese teşekkür etmek gerekmektedir.

>SANDIKTAN HANGİ SONUÇ ÇIKARSA

>Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın, tüm kesimlerin sonuçlara büyük bir demokrasinin bir kuralı, geleneği olarak saygı duymalıdır. Kimsenin, kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan hoşgörü ile sorunların çözüleceğini düşünüyorum. Barış, kardeşlik, dostluk ve birlik beraberlikle çocuklarımız için barış dolu yarınları şimdiden inşaa etmemiz lazım. ,   Seçim süresince herkesin sağduyu içerisinde, provakasyonlara karşı duyarlı olmalarını, kimsenin oyuna gelmemesi gerekir. Bu bölgenin huzuru ve refahından rahatsız olan kesimlerin ekmeklerine yağ sürmeyin. Yıllardır maalesef kentimiz, memleketimiz gerek ekonomik, gerekse sosyal anlamda çok büyük badireler atlatmış durumdayız. Dünya güzeli, turizim cenneti memleketimizin artık çok daha rahata kavuşması için her vatandaşımıza büyük görevler düşmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi