Görüş Bildir

Helikopter destekli hırsızlık operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürü Sağlam: ‘Diyarbakır ve İzmir'de 15 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirdik'

Helikopter destekli hırsızlık operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, hırsızların karanlık ve sessiz yerleri çok sevdiğini söyledi.

Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır ve İzmir'de 15 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, yapılan çalışmalarda örgütlü olarak ikametten hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, konut ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek, mala zarar vermek, suç eşyasını satın almak ve silahla kasten yaralama suçlarını işleyen 2;si yaşı küçük 10 kişinin yakalandığını söyledi.

Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız pompalı av tüfeği, 45 fişek, 16 kol saati, 7 cep telefonu, 1 navigasyon cihazı, 7 play station cihazı, 6 oyun konsolu, 4 LCD televizyon, 4 bilgisayar monitörü, 3 tornavida, 2 kurbağacık, 1 bijon anahtarı ve hırsızlıkta kullanmak amaçlı özel imal edilmiş ''T'' aleti ele geçirildiğini belirten Sağlam, ara yakalamalarda 4 şahıs tutuklanarak ceza evine gönderildiğini kaydetti.

Yakalanan şahısların Diyarbakır'da 28, İzmir;de 6, Denizli;de 3, Manisa ve Elazığ;da 1;er olmak üzere toplamda 38 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini tespit ettiklerini ifade eden Sağlam, şöyle dedi:

''Hırsızlık birçok suçta olduğu gibi günümüzde sistematik ve örgütlü olarak işlenen suçlar arasına girmiştir. Bundan dolayı projeli dediğimiz operasyonlara devam edilmektedir. 2011 yılı içerisinde Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan 21 projeli operasyonun 13'ü hırsızlık operasyonudur. Bu konuya ne kadar duyarlı olduğumuzu göstermektedir.2012 yılında da 4 ayrı projeli operasyon gerçekleştirdik. 2011 yılında 932 hırsızlık olayı aydınlatıldı. Bu olaylarla ilgili bin 629 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Bunların 341'i tevkif edilmiştir. Ortalama olarak günde yakalanan şüpheli sayısı 5 kişidir. 2012 yılının ilk 3 ayında da 149 hırsızlık olayı aydınlatılmıştır. Bu olaylarla ilgili 188 şüpheli şahıs yakalanarak 60 kişi tevkif edilmiştir. Bu operasyonlarda birçok çalıntı malzeme ve hırsızlıkta kullanılan aletlerde ele geçirilmiştir.''

Hırsızlık fırsat suçudur

Hırsızlığın fırsat suçu olduğunu belirten Sağlam, şunları söyledi:

''Vatandaşların ucuz ve güvenli bir takım tedbirler alarak hırsızlara bu fırsatı vermiyor. Güvenlik önlemlerinin alındığı birçok yerde hırsızlar tarafından tercih edilmemektedir. Hırsızlar karanlık ve sessiz yerleri çok seviyor. Hırsızlar, görünme ve tanınma riskinin az olduğu yerleri tercih ediyorlar. İş yerimize alarm, harekete duyarlı ışık ve kamera sistemi takmak hırsızları caydırıcı unsurlardır. Bazen küçük masraflardan kaçınılıyor. Ancak oraya giren hırsız yapılacak masrafın fazlasını iş yeri sahibine çıkartıyor. Onun için güvenlik ile ilgili alınacak önlemleri önemsemeliyiz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi