Helin'i Kim Vurdu?

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde bugün PKK'lilerin güvenlik güçlerine saldırısı sırasında sokakta bulunan bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Helin'i Kim Vurdu?

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK örgütüne mensup militanlarca güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 12 yaşındaki çocuk, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, diğer mahallelerde ise devam ediyor.

YASAK 3'ÜNCÜ GÜNE GİRDİ

Valilikten yapılan açıklamada, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde hendek kazma, barikat kurma, güvenlik güçlerine yönelik silahlı ve bombalı saldırılar başta olmak üzere kamu düzenini bozan eylemler gerçekleştiren teröristlere yönelik 10 Ekim 05.00 ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

12 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili duyuruların valiliğin internet sitesi, basın yayın organları ve anonslarla halkın duyabileceği şekilde sürekli tekrarlandığı kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi: "Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hasırlı Mahallesi Bahçe Sokak'ta bugün erken saatlerde bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik kuvvetlerine yönelik el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapılmıştır. Saldırı esnasında 10.30 sıralarında bahse konu sokak üzerinde 12 yaşında bir çocuk yaralanmış ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılmıştır. Müdahaleye rağmen yaralı çocuk hayatını kaybetmiştir. Cenazesi, gerekli otopsi işlemlerinden sonra ailesine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili savcılıkça başlatılan soruşturma devam etmektedir."  Açıklamada, sokağa çıkma yasağına uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önem taşıdığı vurgulandı.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Olaylar sırasında vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybeden Helin Şen adlı 12 yaşındaki kız çocuğunun olayıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kapsamlı soruşturma başlattı. Şen'in cenazesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Helin'in cenazesi kadınların omuzlarında taşınırken, törene HDP ve DBP il yöneticileri, katıldı. Helin'in annesi Nazime Şen, kızının panzerden çıkan mermi ile vurulduğunu öne sürdü. Nazime, "Çocuklarımızı öldürüp 'terörist öldürdük' diyorlar. Kızım üç gündür top, tank, mermi sesinden korkudan uyuyamıyor" dedi.

YASAK KISM-İ OLARAK KALKTI

İl Valiliği akşam saatlerinde ikinci bir yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, 3 mahallede sokağa çıkma yasağı kaldırıldığı bildirildi. Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde yapılan çalışmalar sonucunda sokaklarda açılan hendeklerin kapatıldığı, barikatların kaldırıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Sokakların temizlenerek güvenli hale getirilmiş olmasından dolayı Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde söz konusu çalışmalar sürdüğünden sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Bu mahallelerde sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

BAĞLAR'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Buarada, Perşembe günü, Bağlar ilçesinin 5 Nisan Mahallesi’nde  bir eve düzenlenen baskında Taybet Cansi isimli bir kadın öldürülmüştü. Polis baskınında gözaltına alınan 3’ü yaralı 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Sevgi Küçük, Songül Küçük, Nesrin Küçük, Mazlum Süslü, Ahmet Tezelci Ve Engin Akkan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz