Hem Kızılay'ın önemine vurgu yaptılar hem de eğlendiler

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki eğitim merkezlerinde eğitim alan okul öncesi öğrencileri, Kızılay Haftasına farkındalık katacak etkinlikler düzenledi.

Hem Kızılay'ın önemine vurgu yaptılar hem de eğlendiler

Kızılay’ın önemine dikkat çeken etkinlikleri canlandıran minikler, bir yandan da eğlenerek renkli görüntüler oluşturdu.

Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri  Müdürlüğü’ne bağlı eğitim destek merkezlerindeki faaliyetlere katılan minik çocuklar, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası’nda Kızılay’ın misyonunu ve önemini anlatan anlamlı bir etkinliğe imza attı. 3-6 yaş grıbundaki çocuklar, Alay Solin Eğitim Destek Evi’nde yapılan etkinlikte “kanında iyilik var” sloganıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.


Drama ve ve canlandırma ile yardımlaşmanın önemine dikkat çekildi.  Çocuklar, gönüllü çalışmanın, yardımlaşmanın ve kan bağışının önemini anlatan çalışmalara katıldı. 


Kızılay’ın savaş, deprem, yangın, salgın hastalık, su baskını gibi afet ve felaketler sırasında zarar görenlere ve yoksullara yardımı drama ile canlandırıldı. 
Temsili çadır ve ilk yardım ve yardımlaşma malzemelerinin kullanıldığı etkinlikte bir yandan Kızılay’ın doğal afetlerde ne kadar önemli bir güç olduğunu kavrayan çocuklar, diğer yandan da renkli görüntüler eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı. Yapılan etkinlikten bir hayli memnun kalan çocukları bazı veliler de yalnız bırakmayarak bu güzel anlara şahitlik etti.

HABER: Filiz Yaşa

Kaynak: Diyarbakır Söz