Hem üstlendi Hem suçladı!

Dürümlü katliamına yol açan bomba yüklü kamyonu PKK üstlendi. PKK şok eden bir savunmayla, köylüleri suçlayarak, "atey açmaları sonucu" bombalar patladı iddiasında bulundu.

Hem üstlendi Hem suçladı!

PKK'ya yakın internet sitelerinde, geçen perşembe gecesi meydana gelen olayla ilgili bölücü örgütün bir açıklaması yer aldı. Olayın, örgüt mensuplarının 15 ton patlayıcıyı bir yerden bir yere naklederken meydana geldiği kaydedilen PKK açıklamasında, bunu engellemek isteyen ve çevreden de gelen köylülerin açtığı yoğun ateş sırasında fünyelerin isabet alması sonucu patlamanın gerçekleştiği ileri sürüldü. PKK bu açıklamasıyla, kamuoyunda nefret uyandıran katliamın sorumluluğunu, patlamada can veren köylülere atmaya çalışması, dikkat çekti.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda 4 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı ve 12 kişinin kaybolduğu patlamayla ilgili terör örgütü PKK'nın açıklamasında, kamyondaki 15 ton patlayıcının köylülerin yoğun ateş açması sonucu infilak ettiğini ileri sürdü.

KÖYLÜLER PATLATMIŞ!

Olayın, örgüt mensuplarının 15 ton patlayıcıyı bir yerden bir yere naklederken meydana geldiği kaydedilen PKK açıklamasında, bunu engellemek isteyen ve çevreden de gelen köylülerin açtığı yoğun ateş sırasında fünyelerin isabet alması sonucu patlamanın gerçekleştiği ileri sürüldü.

PKK bu açıklamasıyla katliamın sorumluluğunu, patlamada can veren köylülere atmaya çalıştı.

KÖYLÜLERİ SUÇLADI

PKK kamyonu kullanan teröristin 'patlayıcı yüklü kamyonu bir yerden başka bir yere taşıma görevini' icra ettiğini savundu! Açıklamada kamyonun Sarıkamış Köyü'nden Dürümlü Mezraası'nda hareket halindeyken köylüler tarafından engellenmeye çalışıldığı belirtildi.

PKK'nın açıklamasında kamyondaki örgüt üyelerinin kimliğini söyleyip engellememelerini istediği, ancak köyden ve çevredeki köylerden gelen vatandaşların kamyonu takip edip ateş açtığı, fünyelerin isabet etmesi sonucu patlamanın yaşandığı, kamyon yakınındaki herkesin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

PİŞKİN SÖZLER

PKK'nın internette yer alan açıklamasında kamyondaki patlayıcının 'patlatılmak üzere düzeneklenmediği sadece nakledildiği' yönündeki savunma ise dikkat çekti.

DOKU ÖRNEKLERİ

12 Mayıs Perşembe gece saat 10 sıralarında Diyarbakır'ın Sarıkamış Mahallesi yakınlarındaki patlamanın ardından kaybolan 12 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4'ü öldü, 12 köylüden ise haber alınamıyor. Olayda 23 kişi yaralandı. Ayrıca hastaneye getirilen ve burada hayatını kaybeden ancak kayıp yakınları tarafından teşhis edilemeyen bir kişi daha var. Patlamanın yaşandığı yerden alınan doku örnekleri bugün İstanbul Adli Tıp'a gönderildi.

Yakınlarının kaybolduğunu belirten ailelerden de kan örnekleri alındı. Kimlik tespiti işleminin Pazartesi veya Salı bitmesi bekleniyor.

Tanışık köyü muhtarı Bayram Yaman kayıp kişilerin isimlerini şöyle sıralamıştı:

"Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Temur Yakar, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman, Soyadı Yeşil olan biri.”

Valilik, kendilerinden haber alınamayan köylülerle ilgili 'tahkikat başlatıldığını' açıkladı. Öte yandan çalıntı olduğu ortaya çıkan 17 plakalı kamyon ve kullanan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz