Hendeke karşı çıkınca!

Market sahibi Gençer "Yüzleri kapalı terör üyeleri, dükkanımızın önüne hendek kazıp, barikat kurmaya çalıştı. Yaptıklarının doğru olmadığını söylerken bir grup sözle sataştıktan sonra taş ve sopayla saldırdı.

Hendeke karşı çıkınca!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, iş yerinin önüne hendek kazıp, barikat kurmak isteyen PKK'nın gençlik yapılanması üyelerince tepki gösteren esnaf darbedildi.

HENDEK KAZMAYA KARŞI ÇIKTI

Alınan bilgiye göre, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Kaynartepe Mahallesi'nde Hacı Gençer'in de iş yerinin bulunduğu sokakta barikat kurup, hendek kazmak istedi. Hendek kazılmasına karşı çıkan Gençer önce darbedildi, daha sonra işlettiği markete saldırıda bulunuldu. Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgüt mensuplarının yaklaşık 4 aydır ilçenin farklı mahallelerinde barikat kurup, hendek kazmaya çalıştığını söyledi.

DARP EDİP, İŞYERİNE SALDIRI

Huzursuzluk yaşayan ilçe halkının bu durumdan rahatsız olduğuna dikkati çeken Gençer, şunları kaydetti:

"Yüzleri kapalı YDG-H çeteleri dükkanımızın önüne hendek kazıp, barikat kurmaya çalıştılar. Esnaf olarak yaptıklarının doğru olmadığını söylerken bir grup sözle sataştıktan sonra taş ve sopayla saldırdı. Tehdit ederek dışarıdaki soğuk içecek dolabının camını kırdılar. Ağabeyim de yanımdaydı. Apar topar dükkanımızı kapatıp, çıkmak zorunda kaldık. İnsanları rahatsız ediyorlar ancak kimse korkusundan müdahale edemiyor, çünkü ellerinde silah var."

YOLDAN GEÇENLERİ TEHDİT ETTİLER

Geçmişte iş yerlerinin gece geç saatlere kadar açık olduğunu belirten Gençer, örgüt üyelerinden dolayı artık erken saatlerde dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını savundu. Gençer, "Onlara bunun çözüm olmadığını söylediğimizde bize, 'Şehidimiz var, kendimize hakim olamıyoruz. Çok sinirliyiz. İstediğimizi yapar, kırar, döker, yıkarız' dediler" şeklinde konuştu. Olayların bir an önce bitmesi gerektiğini vurgulayan Gençer, vatandaşların, huzuru bozanlara "Dur" demesi gerektiğini dile getirdi.

İNSARLARDA HUZUR BIRAKMADILAR

Gençer, kimsenin insanların huzurunu bozmaya hakkı olmadığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: "Kazancımız yarı yarıya düştü. Artık satacağımız ürünler bozulduğundan çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Yoldan geçenleri dahi tehdit ediyorlar. İnsanlar evine gitmek istiyor ama bırakmıyorlar. İnsanların evleri ve iş yerlerinin önüne hendek kazıyor, barikat kuruyorlar. Korkudan müdahalede bulunamıyor insanlar. Evler boşaldı, insanlar kaçıyor. Geçmişteki huzurlu günlerin geri gelmesini istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz