Hendekler diğer semtlere taşındı

Yürütülen operasyonlarla direnci kırılan örgüt militanları, eylemlerini bu kez sokağa çıkma yasağı olmayan mahallelere kaydırmaya başladı. Surda alışveriş yapan bir kadın seken kurşunların hedefi olurken, bir asker yaralandı.

Hendekler diğer semtlere taşındı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarının uzun namlulu silahla ateş açması sonucu bir kadın ağır yaralandı. PKK'lıların tuzakladığı bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 asker yaralandı. İlçede 1 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken, mahsur kalan 2 vatandaşın tahliyesi sağlandı.

SUR'DA YASAK SÜRÜYOR

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından sokağa çıkma yasağı uygulamasının devam ettiği Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerindeki operasyon sürüyor.

Güvenlik güçlerince sivillerin zarar görmemesi için operasyonlar titizlikle yürütülürken, bölgeye yakın yerleşim birimlerinde oturan vatandaşlar, teröristlerce açılan ateş sonucu kurşunların hedefi haline geliyor.

ALIŞ-VERİŞ YAPARKEN

İlçede terör örgütü PKK mensuplarının uzun namlulu silahla ateş açması sonucu seken kurşun yakınlarıyla Melikahmet Caddesi'nde alışveriş yapan N.K'nin (22), sırtına isabet etti.

Ağır yaralanan N.K, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. N.K'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

BARİKATLAR TEMİZLENİYOR

İlçedeki uzaklanmış bombaların temizlenmesi çalışmaları sırasında tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şarapnel parçalarının isabet ettiği 1 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerine 1 PKK'lı teslim oldu. Teslim olan PKK'lı sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

PKK DİĞER SEMTLERE KAÇIYOR

Yürütülen operasyonlarla direnci kırılan örgüt militanları, eylemlerini bu kez sokağa çıkma yasağı olmayan mahallelere kaydırmaya başladı. Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Lalebey ile Ziya Gökalp mahallelerindeki bazı sokaklarda hendek kazıp barikat kurmaya çalışan örgüt militanları yüzünden, vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı. Terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek yasak bulunmayan mahallelere göç eden ancak yerleştikleri mahallelerde de hendek kazılıp barikat kurulduğunu gören vatandaşlar yeniden tedirginlik yaşamaya başladı.

BİR AN ÖNCE TEMİZLENSİN

Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaşayan M.S, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 hafta önce teröristlerce iki mahallede hendek kazıldığını ve barikat kurulduğunu belirterek, bu olaydan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. M.S, evlerinden baktıklarında yüzleri kapalı silahlı kişilerin hendek kazdığını gördüklerine değinerek, "Başka yerlerde yaşayan akrabalarım bana 'neden bunlara sesinizi çıkarmıyorsunuz' diyor. Ben nasıl sesimi çıkarayım, ellerinde silah var, çocuklarıma zarar vermelerinden korkuyorum. Bunların bir an önce temizlenmesini istiyorum. Diğer mahallelerde yaşananları biz de yaşamak istemiyoruz. Oradan göç edenler, buraya geldi. Peki biz nereye gideceğiz?" ifadelerini kullandı.

İKİ YAŞLI EVİNDEN ALINDI

Buarada, Hasırlı Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet (85) ve Ayşe (80) Aslan çifti de talepleri üzerine bölgede operasyon yürüten jandarma ekiplerince evlerinden tahliye edildi. Askerlerin sırtında güvenli bölgeye taşınan yaşlı çift, daha sonra Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Güvenlik güçlerine dua eden Ahmet Aslan, ''Jandarma bize yardımcı oldu, yemek verdiler, sonra hastaneye getirdiler. Allah razı olsun'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz