''Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalı''

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ''Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalıdır'' dedi.

''Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalı''

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ''Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalıdır'' dedi.

Vali Toprak, ''Vergi Haftası'' nedeniyle Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır'ı kabulünde yaptığı konuşmada, e-devlet sisteminin her geçen gün yaygınlaşması ile kayıt dışılığın azaldığını söyledi.

Bir ülke için en önemli gelir kaynağının vergi geliri olduğunu, vergi bilincinin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Toprak, şunları söyledi:

''Özellikle de yeni yetişen nesile vergi bilincini iyi anlatmamız gerekiyor. Almadan harcama yapmanın hiçbir şekilde mümkün olmadığını anlatmamız gerekiyor. Bir ülkenin ayakta kalması için giderler karşısında gelire de sahip olması gerekir. İnsanlarımıza ancak gelirler nispetinde harcama yapabileceği anlatılmalıdır. Ayrıca vergi ödemenin bir sorumluluk, yükümlülük ve görev olduğunu da anlatmak lazım. Anayasamızda yazılı en temel vatandaşlık görevlerinden biri de vergi ödev ve sorumluluğudur. Devletimizin vatandaşımıza karşı olan görevlerinin ve hizmetlerinin açık açık yazıldığı gibi aynı zamanda vatandaşın da devletine olan görevleri ve ödevleri belirlenmiştir. Bunların en başında da vergi ödev ve sorumluluğu yer almaktadır. Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalıdır.''

Özbakır da Vali Toprak'ın değindiği konuların çok önemli olduğunu belirterek, kendilerinin de vergi haftasında bu konuları kamuoyuna anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz