Hipnozcular çökertildi!

İnternette alışveriş sitelerinin kopyalarıyla vatandaşları dolandıran şebekeye, Diyarbakır Merkezli “hipnoz adı” verilen operasyonla çökertildi. 9 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır merkezli üç ilde, dolandırıcılık çetesinin internet üzerinden, vatandaşları mağdur ettiğini belirleyen Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bunun üzerine iz sürerek şebeke elemanlarının kimlik ve adreslerini belirlendi.

Hipnozcular çökertildi!

Diyarbakır merkezli 3 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı. Hipnoz adı verilen operasyonla ilgili Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, “Dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur etmeye ne yazık ki devam ediyorlar. Alışveriş sitelerine girenleri tuzağa düşürüyorlar” diyerek uyarılarda bulundu.

İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ

Siber suçlara yönelik amansız mücadele başlatan ve seri operasyonlarla bir çok şebekeyi çökerten Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son yürüttükleri soruşturma ve araştırmada, Diyarbakır merkezli üç ilde, dolandırıcılık çetesinin internet üzerinden, vatandaşları mağdur ettiğini belirledi. Bunun üzerine iz sürdüren ekipler, şebeke elemanlarının kimlik ve adreslerini belirlendi.

ŞEBEKE ÜYELERİNİ BELİRLEDİ

Çalışmada, şüphelilerin internette çok bilinen alışveriş sitelerini taklit ederek, ara yüzlerini kopyaladıkları, alışveriş yapmak isteyenleri tuzağa düşürerek güvenli ödeme bahanesiyle gönderdikleri link üzerinden ödeme aldıkları tespit edildi.

 HİPNOZ ADI VERİLEN OPERASYON

Şüphelilerin, çağrı merkezinden aradıklarını söyleyerek farklı gerekçelerle mağdurlardan tekrar para yatırmalarını istedikleri ortaya çıktı. Ekipler, zanlıların yakalanması amacıyla Diyarbakır, Antalya ve Mersin'de "hipnoz" adını verdikleri eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Y.A, Ş.R, S.D, V.Ö, S.O, M.A, B.A, S.K. ve B.A. yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda para, 15 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, 4 pos cihazı, 30 banka kartı ve 20 sim kartı ele geçirildi.

DİJİTAL HİPNOZ TEKNİĞİYLE

Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın talimatlarıyla suçla sinerjik projesinin başlatıldığını belirtti. Dolandırıcılıkla ilgili olarak uyarıda bulunan Zaim, “Dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur etmeye ne yazık ki devam ediyorlar. Alışveriş sitelerine girenleri tuzağa düşürüyorlar. Çok bilinen internet alışveriş siteleri taklit ederek profesyonel ve birebir ara yüzlerle kullanıcıları inandırıyor, ikna ediyorlar. Üstelik arama motorlarına sponsorlu reklam vererek üst taraflara çıktıkları için şüphe de duymuyorlar. Adeta hipnoz ediyorlar. Biz buna bir çeşit dijital hipnoz tekniği diyoruz. Güvenli ödeme bahanesiyle bir link gönderiyorlar ve bu link üzerinden ödeme yapılmasını sağlayarak vatandaşlarımızı dolandırıyorlar"  dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz