Hız katliamı!

Diyarbakır üçgeninde dün yollar adeta kan gölüne döndü, kazalarda 3 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.

Hız katliamı!

Trafik terörü hız, dikkatsizlik ve ihmalle can almaya devam ediyor. Diyarbakır üçgenindeki kazalarda 3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

CİP OTOMOBİLİ BİÇTİ

Günün ilk ölümlü kazası, Diyarbakır-Elazığ karayolunda yaşandı. Elazığ yönünden Diyarbakır istikametine gelen Abdoughader Ebrahim kullandığı 25 A 590 10 İran plakalı cip ile Fetih Yıldırım yönetimindeki 23 P 2343 plakalı otomobil, Elazığ-Diyarbakır kara yolunun 37. kilometresinde çarpıştı.

ÖLEN VE YARALANAN

Kazada, otomobilin sürücüsü ile aynı araçta bulunan Ahmet Yıldırım ve 6 aylık olduğu öğrenilen Bahar adındaki bebek hayatını kaybetti.  Cipin sürücüsü ile Saniye Yıldırım, Mecnun Yıldırım, Fethiye Alaylı, Bigard Sayadifar, Bayan Sayadifar ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.

İL MERKEZİNDEKİ KAZA

Diyarbakır il merkezindeki kaza ise Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatı süren Dicle Üniversitesi (DÜ) kavşağında meydana geldi. S.A yönetimindeki 21 DH 766 plakalı pikap, trafiğin kontorllü olarak verildiği kavşakta, motosikletle seyreden İhsan Ergiz ve Munzur Kuzu'la çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Ergiz ve Kuzu DÜ Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

AMBULANS KAZA GEÇİRDİ

Mardin’in Ömerli ilçesinden hasta taşıyan 47 DH 159 plakalı ambulans, Vali Ozan Caddesi'nde Mardin Valiliği karşısında, 36 KC 939 plakalı otomobile çarpıştı. Çarpma sonucu ambulans adliye otoparkında bulunan elektrik direğine çarparken, otomobil ise kaldırım üzerinde duran ağaca çarparak durabildi. Kazada ambulansta bulunan hasta İbrahim Demircan ile yakınları Mehmet, Abdüsselam Demircan, ambulans sürücüsü Necat Aslan, hastane personeli Emrullah Kılınç, Gülsüm Bozkurt ve otomobil sürücüsü İskender Koca yaralandı. Yaralılar başka ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GERÇÜŞ YOLUNDAKİ KAZA

Öte yandan, Mardin'in Midyat ilçesinden Batman'a giden Baki Gök'ün (41) kullandığı plakası henüz belirlenemeyen otomobil, karşı yönden gelen Mehmet Cahit Noyan (37) yönetimindeki 06 BY 3797 plakalı araçla çarpıştı.

Kazada, sürücüler Gök ve Noyan'ın yanı sıra araçlarda bulunan Rafia Akkurt (20) ve İbrahim Taş (50) yaralandı. Midyat ve Gercüş devlet hastanelerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz