Hücre evine baskın: 3 şehit

Ergani'deki PKK'ya ait hücre evine baskın düzenlendi. Sıcak temasda 3 polis şehit oldu. İki örgüt üyesi de ölü ele geçirildi. Şehitler için tören düzenlendi.

Hücre evine baskın: 3 şehit

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kullandığı hücre evinden otomatik silahlarla açılan ateşte 3 polis şehit oldu, 2 polis memuru da yaralandı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

HÜCRE EVİNE OPERASYON

Ergani Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi Dicle Caddesi'nde PKK'lıların kullandığı bir hücre evi bulunduğunu belirledi. Saat 02.00 sıralarında bölgeye sevk edilen polis ekiplerine evden teröristler tarafınan otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 5 polis memuru yaralandı. Bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma devam ederken, yaralılar Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada hastanenin sağlık personeli acil olarak göreve çağırıldı.

ÜÇ POLİS ŞEHİT OLDU

Ergani Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaeye rağmen durumları ağır olan polis memurları üç polis memuru şehit olurken, 2 polis memurunun tedavisi sürüyor. 3 polisin şehit olmasının ardından ilçedeki bazı camilerde sala okundu. PKK'nın hücre evinin bulunduğu bölgeye açılan ilk ateşten sonra çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, ilçeye Diyarbakır'dan da takviye özel harekat polisleri gönderildi. Yer yer sabahın ilk ışıklarna kadar süren çatışmalarda 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Şehitlerin kimlikleri belirlendi. Çatışmada; Ergani İlçe İstihbarat Büroda görevli polis memuru Salih Aksu, Ergani İlçe Asayiş Büroda görevli polis memuru Engin Yılmaz ile Kocaeli Özel Harekat Şube Müdürlüğünden geçici görevle Ergani’ye gelen polis memuru Ahmet Can şehit oldu. Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Celepçi de hafif şekilde yaralandı.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit olan polis memurları Ahmet Can, Engin Yılmaz ve Salih Aksu için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, şehitlerin silah arkadaşları katıldı. Tören nedeniyle çevre binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

Şehit polis memurları Ahmet Can, Engin Yılmaz ve Salih Aksu'nun cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehit polis memuru Ahmet Can'ın kentte meydana gelen terör olayları nedeniyle geçici görevle Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden geldiği ve evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

Şehit polis memuru Engin Yılmaz'ın 2009 yılında Diyarbakır'a atandığı ve bekar olduğu 10 Haziran 2015 tarihinde İstanbul'a tayini çıktığı ve kentten ayrılma hazırlığı içinde olduğu kaydedildi. Şehit polis memuru Salih Aksu'nun 5 yıllık polis olduğu geçtiğimiz yıl Diyarbakır'a tayin edildiği Ergani İlçesi İstihbarat Büro Amirliği'nde görevli olduğu kaydedildi.

ŞEHİTLERE GÖZYAŞI

Törende konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, "Hain terör örgütünün saldırıları bizleri asla yıkamayacaktır. Hiç bir terör örgütü emeline ulaşamayacaktır" dedi. Okunan duaların ardından şehitlerin cenazelerini silah arkadaşları tekbirler eşliğinde ambulansa konuldu. Şehit polis memurları Ahmet Can'ın cenazesi Edirne'ye, Engin Yılmaz'ın Kars'a, Salih Aksu'nun ise Aksaray'a toprağa verilmek üzere gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz